Reisverzekering voor vakantie in eigen land

Reisverzekering voor vakantie in eigen land

Dinsdag 23 februari 2021

Reisverzekering voor vakantie in eigen land

Door het coronavirus zit reizen naar het buitenland er even niet in. Vakanties in eigen land zijn populair. Is een reisverzekering dan wel nodig?

Advies reisverzekering

Waarom een reisverzekering bij een binnenlandse vakantie?

Bij een vakantie naar het buitenland, is het afsluiten van een reisverzekering vaak vanzelfsprekend. Ook wordt vaak gedacht aan de annuleringsverzekering. Maar ook voor een vakantie in Nederland is het meestal verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Dit blijkt echter minder vanzelfsprekend. De kans op reisschade is echter ook in Nederland aanwezig.

Diefstal of beschadiging bagage

De bagagedekking is bij een vakantie in Nederland net zo belangrijk als bij een vakantie in het buitenland. De kans dat uw koffer gestolen wordt of dat een dure camera uit uw handen valt, is hier net zo groot als in het buitenland. U kunt dan een beroep doen op de reisverzekering. Let wel op: als u ook een inboedelverzekering heeft met buitenhuisdekking, bent u mogelijk dubbel verzekerd.

Schade aan de accommodatie

Huurt u een huisje of hotelkamer? Dan is het prettig als u een reisverzekering heeft waar schade aan de accommodatie is meeverzekerd. Als u dan per ongeluk iets kapot maakt in de bungalow of het hotel, dan is dit vaak verzekerd op de reisverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen uitkomst, want schade aan gehuurde spullen is uitgesloten.

Kamperen in Nederland

Ook wanneer u gaat kamperen is een reisverzekering aan te raden. Onder andere een alternatieve overnachting bij schade aan uw tent en een vergoeding voor schade aan uw kampeerspullen zijn verzekerd. Let wel op dat spullen die gestolen worden uit een tent, vaak niet gedekt zijn. Verzekeraars stellen namelijk de eis dat de spullen achter slot bewaard worden.

Denk ook aan de annuleringsverzekering

Bij een vakantie in eigen land kan een annuleringsverzekering verstandig zijn. Hiermee verzekert u zich tegen de kosten als u onverwacht de vakantie moet annuleren of uw verblijf voortijdig moet beëindigen. Deze kosten worden niet gedekt door een andere verzekering.

Dekking medische kosten niet nodig in Nederland

In het buitenland gelden limieten voor de dekking van de zorgverzekering, daarom is de dekking voor medische kosten bij de reisverzekering een belangrijke aanvulling. Als u in Nederland blijft, speelt dit niet. Iedereen in Nederland heeft immers een zorgverzekering. De dekking voor medische kosten bij je reisverzekering is niet nodig.

Een dagje op stap is niet verzekerd

Ga je een dagje op stap, bijvoorbeeld naar een pretpark, museum of dierentuin? Dan is dit niet verzekerd met uw reisverzekering. Dat komt omdat er geen sprake is van een overnachting.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wij helpen u graag bij de keuze voor de juiste reisverzekering. We kijken ook of een kortlopende of doorlopende reisverzekering het beste past.  Een kortlopende reisverzekering is voor de duur van één reis. Per reis kiest u om wel of niet een reisverzekering af te sluiten en welke dekking nodig is. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het gehele jaar door. Dit biedt gemak en zekerheid. Want ook voor een spontaan weekendje weg in Nederland bent u dan al verzekerd.

Offerte reisverzekering aanvragen