Reisverzekering en annuleringsverzekering voor je vakantie

Reisverzekering en annuleringsverzekering voor je vakantie

Donderdag 21 maart 2024

Het belang van de reisverzekering en annuleringsverzekering voor je vakantie

Jaarlijks gaat ongeveer een kwart van de Nederlanders gaat onverzekerd op vakantie. Vaak is dat omdat ze niet goed weten bij welke situaties de reisverzekering en annuleringsverzekering dekking bieden. Wij geven graag een paar voorbeelden die het belang onderstrepen.

Voor de reis: annuleren door een onvoorziene gebeurtenis

Een annuleringsdekking geeft je zekerheid voor veel onvoorziene gebeurtenissen. Niet alleen voordat je op vakantie gaat, maar ook tijdens de reis. Met deze dekking ben je verzekerd als u uw reis moet annuleren, uitstellen of vroegtijdig moet terugkeren. De annuleringskosten zijn onder andere gedekt bij een plotseling ernstig ongeval, levensbedreigende ziekte of overlijden van een verzekerde of een familielid in de eerste (kinderen, ouders) of tweede graad (broers, zussen).

Annuleringsdekking: let op het moment van afsluiten

De annuleringsdekking moet binnen 7 dagen na het boeken van een reis zijn afgesloten. Alleen dan kun je voor de geboekte reis aanspraak maken op deze dekking.

De reisverzekering is er ook voor medische kosten in het buitenland

Een reisverzekering is er natuurlijk voor schade aan uw bezittingen, maar ook voor medische kosten. Hierbij gaat het met name om de in het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Maak je in het buitenland ziektekosten en kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed? Deze kosten worden (mits je contact hebt opgenomen met de alarmcentrale en zij toestemming hebben gegeven) wel vergoed met de dekking medische kosten van de reisverzekering.

De zorgverzekering kent bepaalde maxima, en dat is lang niet altijd toereikend. Denk bijvoorbeeld aan de hoge zorgkosten in de privéklinieken waar je in sommige vakantielanden naartoe moet (ook voor eenvoudige ingrepen). Met de dekking medische kosten ben je aanvullend verzekerd tot de kostprijs.

Hulp van de alarmcentrale bij (de nasleep van) een ongeluk

Als je vakantie wordt verstoord door een ongeluk, is dit zonder goede reisverzekering nog vervelender. Naast de medische kosten, kun je wellicht ook niet het vliegtuig in. Hoe kom je dan thuis? Met een reisverzekering kun je terugvallen op de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Zij verwijzen je door naar de beste artsen. Ook organiseren zij jouw terugreis als dat nodig is. De extra reis- en verblijfkosten die je in dat geval moet maken, zijn meeverzekerd.

Persoonlijk advies over de reisverzekering en annuleringsdekking

Wilt u meer weten over de reisverzekering en annuleringsdekking? Bijvoorbeeld wat de kosten zijn en welke verzekeraar de beste dekking biedt voor jouw situatie. Neem dan contact op met onze adviseurs. Dat kan via 0172 611 116 of door een vraag te stellen via de website. Samen kunnen we dan bepalen of deze verzekeringen ook voor jou een goede keuze zijn.

Offerte reisverzekering en annuleringsverzekering