Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Donderdag 18 mei 2023

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Bij een juridisch conflict lopen de kosten meestal flink op. De meeste ondernemers weten dit, maar toch vergeten veel bedrijven een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wij leggen uit waarom dit onverstandig is.

Wat is verzekerd met de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Krijg je een conflict met bijvoorbeeld een klant over leverancier? Dan is het prettig dat u kunt rekenen op juridische hulp zonder dat meteen de teller gaat lopen. Je bent namelijk verzekerd van de hulp van een jurist of advocaat. Dat kan bij een rechtszaak zijn, maar ook om te onderzoeken of je een schade kunt verhalen. De juridische kosten die je maakt zijn gedekt met de rechtsbijstandverzekering.

Het argument om rechtsbijstand niet te verzekeren

De kosten van de verzekering worden het vaakst als reden opgegeven. Maar die kosten zijn echt beduidend lager dan de kosten die een ondernemer maakt als hij of zij zelf op moet draaien voor de kosten van een advocaat. Vergeet als ondernemer ook niet dat de privé-rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt voor zakelijke conflicten.

Voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering

  • Voor een scherpe premie altijd juridische hulp.
  • Ruime dekking voor de meest voorkomende juridische conflicten.
  • Dekking naar keuze uit te breiden met modules (bijvoorbeeld incassodekking).

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over de zakelijke rechtsbijstandverzekering? Bijvoorbeeld wat de premie voor jouw bedrijf wordt. Neem contact op met onze adviseurs via 0172 611 116 of door een offerte aan te vragen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de risico’s die je met jouw bedrijf loopt en wat je daar tegen kan doen.

Offerte zakelijke rechtsbijstandverzekering