Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Maandag 8 mei 2017

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven te vaak vergeten

Bij een juridisch conflict lopen de kosten meestal flink op. De meeste ondernemers zijn zich hier van bewust, maar toch vergeten veel bedrijven een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Graag leg ik nog eens uit waarom dit meestal onverstandig is.

Wat verzekert u met de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Krijgt u een conflict met bijvoorbeeld een klant over leverancier?  Dan is het prettig dat u kunt rekenen op juridische hulp zonder dat meteen de teller gaat lopen. U bent namelijk verzekerd van de hulp van een jurist of advocaat. Dat kan zijn bij een rechtszaak, maar ook om te onderzoeken of u een schade kunt verhalen. De juridische kosten die u maakt zijn gedekt met de rechtsbijstandverzekering.

Wat doet een zzp’er bij een juridisch conflict?

Het is bekend dat veel zzp’ers zich onvoldoende verzekeren. Niet alleen voor het risico van arbeidsongeschiktheid, maar ook voor het risico van een juridisch conflict. Volgens de meest recente cijfers van ZZP Barometer heeft ruim de helft van de zzp’ers in Nederland geen rechtsbijstandverzekering.

De kosten van de verzekering worden het vaakst als reden opgegeven, maar die kosten zijn echt beduidend lager dan de kosten die een ondernemer maakt als hij zelf op moet draaien voor de kosten van een advocaat. Vergeet als zzp’er ook niet dat de privé rechtsbijstandverzekering geen dekking biedt voor zakelijke conflicten.

Waarom een rechtsbijstandverzekering voor ondernemers?

  • Voor een scherpe premie altijd juridische hulp.
  • Ruime dekking voor de meest voorkomende juridische conflicten.
  • Dekking naar keuze uit te breiden met modules (bijvoorbeeld incassodekking).

Nog niet overtuigd? Neem contact op met mij of één van mijn collega’s. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de risico’s die u met uw bedrijf loopt en wat u daar tegen kan doen.