Premie zorgverzekering 2024

Premie zorgverzekering 2024

Dinsdag 14 november 2023

Premie zorgverzekering 2024

Ieder jaar kun je per 1 januari de zorgverzekering aanpassen. Kies je voor een andere dekking, een andere verzekeraar of houd je het zoals het is? De hoogte van de zorgpremie is natuurlijk heel belangrijk voor jouw keuze. In dit artikel zetten we de ontwikkelingen voor 2024 op een rij.

Premiestijging bij alle verzekeraars

De zorgpremie stijgt gemiddeld met bijna € 9 naar € 147. Dit is een stijging van 6,3 procent vergeleken met dit jaar. De gemiddelde stijging is minder hoog dan verwacht werd op Prinsjesdag. In september ging het kabinet er nog vanuit dat de premies met gemiddelde 12 euro per maand zouden stijgen. Sommige maatschappijen zetten reserves in om de premiestijging te matigen of hebben minder zorgkosten en daardoor meer ruimte.

Minder korting bij eigen risico verhogen

Verschillende zorgverzekeraars geven in 2024 minder korting als je het eigen risico verhoogt. Koos je dit jaar een verzekeraar die het voordeligst was omdat je ging voor het maximale eigen risico van € 885? Dan raden wij je aan om te kijken of deze verzekeraar ook dit jaar nog het voordeligst voor je is.

Kijk niet alleen naar de premie, maar ook naar de keuzevrijheid

Een duurdere verzekering is zeker niet altijd een slechtere keuze. Kijk ook naar de klantvriendelijkheid van de verzekeraar, de extra's die geboden worden en de keuzevrijheid. De inhoud van de basisverzekering is weliswaar overal hetzelfde, maar het verschilt per verzekering bij hoeveel zorgverleners je terecht kunt. Vaak moet je meer zelf betalen als je zorg afneemt bij een partij waar je verzekeraar geen contract mee heeft.  

Advies over de zorgverzekering in 2024