Pensioenopbouw volgen via mijnpensioenoverzicht.nl

Pensioenopbouw volgen via mijnpensioenoverzicht.nl

Woensdag 3 juni 2020

Pensioenopbouw volgen via mijnpensioenoverzicht.nl

Enig idee hoe uw pensioenopbouw ervoor staat? Voor de meeste Nederlanders is antwoord op deze vraag nee. Meestal is wel duidelijk dat het heel belangrijk is voldoende pensioen op te bouwen, maar hoe dat gebeurt en wat er nu is opgebouwd, blijft onduidelijk. Log daarom eens per jaar in op mijnpensioenoverzicht. Dit is laagdrempelig en verhelderend.

Opbouw van inkomen na de pensioendatum

De gemiddelde levensverwachting stijgt. We worden dus steeds ouder. Ook al stoppen we ook steeds later met werken, het betekent dat we voor een steeds langere periode voor ons inkomen afhankelijk worden van andere inkomsten dan inkomsten uit arbeid. Het inkomen na pensionering bestaat meestal uit de AOW-uitkering en het pensioen dat via de werkgever is opgebouwd. Soms is er ook individueel extra gespaard voor het pensioen, bijvoorbeeld met een lijfrente.

Inzicht in uw inkomen na pensioen

De website MijnPensioenOverzicht.nl biedt voor iedere Nederlander heldere informatie over de eigen pensioensituatie. Zeker van de mensen waarvan de pensioendatum nog niet in de buurt ligt, bezoekt een veel te klein deel minstens één keer per jaar deze website. En daarmee lopen ze waardevolle informatie mis. Want sinds vorig jaar kunt u op MijnPensioenoverzicht.nl ook de voorspelling van uw ouderdomspensioen en AOW bekijken. Bij Vooruitblik ziet u hoeveel ouderdomspensioen en AOW u kunt krijgen als:

  • het goed of slecht gaat met de economie,
  • de inflatie sterk stijgt of juist niet, en
  • als inwoners van Nederland gemiddeld veel ouder worden.

Deze bedragen staan niet vast. Het is een voorspelling waarvoor drie navigatiepijlen worden gebruikt. De linkerpijl geeft de hoogte van het ouderdomspensioen en de AOW weer als alles tegenzit. De pijl naar rechts laat zien hoe hoog het pensioen en AOW kunnen worden als het goed gaat met Nederland. De middelste pijl verwijst naar het verwachte eindresultaat van het pensioen en de AOW.

Uw pensioen verbeteren

Bouwt u genoeg geld op voor een onbezorgde oude dag? Voor veel mensen ziet het verwachte pensioen er minder rooskleurig uit dan ze hadden verwacht. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarop u zelf uw pensioen kunt verbeteren. Wij kunnen u daar natuurlijk bij helpen. Bel 0172 611 116 om een afspraak te maken of vul hieronder het contactformulier in.

Contactformulier pensioenadvies