Pas op voor onbetrouwbare herstelbedrijven

Pas op voor onbetrouwbare herstelbedrijven

Dinsdag 15 maart 2022

Pas op voor onbetrouwbare herstelbedrijven

Helaas krijgen veel Nederlanders bij schade te maken met dubieuze herstelbedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om lekdetectiebureaus, ongediertebestrijders en slotenmakers. Ze factureren buitensporig hoge kosten voor relatief eenvoudige werkzaamheden. Soms wordt de oorzaak niet eens gevonden of is deze verkeerd vastgesteld.

Hoe gaan deze bedrijven te werk?

Heeft iemand een storing of probleem en gaat hij via internet op zoek gaat naar een hersteller? Dan kiest hij vaak de hersteller die als eerste naar voren komt bij de zoekresultaten. Veel malafide herstelbedrijven betalen juist voor een hoge ranking in de zoekresultaten om op die manier klanten te werven. Dit soort praktijken zien we steeds vaker en de trend lijkt zich uit te breiden naar een andere sectoren, zoals elektriciens en rioolontstoppers.

Tips om snel het juiste herstelbedrijf te vinden

  • Schakel niet zomaar de eerste de beste hersteller in die via Google naar boven komt. Zoek bijvoorbeeld op de website van Techniek Nederland naar een erkende vakman in de buurt. Zij voldoen aan alle eisen en hanteren normale tarieven.
  • Controleer of er een bezoekadres of vestigingsadres en een KvK-nummer op de website staat. Een KvK-nummer is namelijk verplicht. Geen te vinden? Dat is een slecht teken.
  • Maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs. Wordt daar ontwijkend op gereageerd of vaag over gedaan? Zoek dan verder naar een hersteller die hier wel duidelijkheid over kan geven. Verzekeraars vergoeden vaak alleen de redelijke herstelkosten. Als er extreem hoge kosten in rekening worden gebracht dan komt slechts een gedeelte voor vergoeding in aanmerking.
  • Zoek naar beoordelingen en ervaringen op onafhankelijke recensiewebsites.

Advies van VMD Koster

Natuurlijk kunnen ook onze medewerkers u adviseren over gespecialiseerde en betrouwbare bedrijven in uw regio. Bel 0172 611 116 voor persoonlijk contact met één van onze medewerkers.