Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Uitvaartverzekering 

De kosten van een begrafenis of crematie lopen vaak flink op. Gemiddeld kost een uitvaart € 6.500,-.  Daarom is een uitvaartverzekering voor veel mensen een verstandige oplossing. Het is niet altijd nodig, u kunt bijvoorbeeld ook sparen voor een begrafenis of crematie. Maar om er zeker van te zijn dat uw uitvaart wordt betaald, biedt de uitvaartverzekering een uitkomst. Naast financiële zekerheid biedt deze verzekering ook praktische zorg. 

Offerte aanvragen 

Wat verzekert de uitvaartverzekering?

Hiermee worden de kosten voor uw uitvaart betaald, zodat u uw nabestaanden, naast het verdriet, niet achterlaat met de hoge kosten van uw uitvaart. U kunt zelf bepalen of u alle kosten van de uitvaart verzekerd wilt hebben, of alleen een deel daarvan. Zodra de verzekering loopt, is het volle verzekerde bedrag van toepassing; ook als u op dat moment bijvoorbeeld pas twee of drie maandpremies heeft betaald. 

Wat kost de uitvaartverzekering?

De premie is afhankelijk van meerdere factoren. Wat is bijvoorbeeld uw leeftijd op het moment van het ingaan van de verzekering? En welk bedrag wilt u verzekeren? Wilt u daarnaast een jaarlijkse aanpassing van het verzekerde bedrag om de prijsontwikkeling op het gebied van uitvaartkosten te kunnen bijhouden? 

Hoeveel moet ik verzekeren?

Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig de kosten van een uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen. Op de uitvaartkostenmeter van Monuta.  

Advies over de uitvaartverzekering

Wilt u advies over de verzekeringsmogelijkheden. Naam contact op met onze adviseurs via 0172 611 116 of stuur een e-mail naar . Open ons dienstverleningsdocument over risico’s afdekken wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen.