Menu
 • en_EN, us_EN
 • nl_NL

Woonverzekeringen

Woonverzekeringen voor uw gezin

Met de verzekeringen voor gezin en wonen van VMD Koster zijn uw woning, inboedel en alle gezinsleden goed verzekerd. Bij ons bent u zeker van een scherpe premie en uitgebreide dekking.

De belangrijkste woonverzekeringen

Tips om schade te voorkomen

Brandpreventietips

 1. Hang een blusdeken in huis: een blusdeken kunt u goed gebruiken bij beginnende branden zoals een vlam in de pan of het in brand vliegen van een televisie of elektrisch apparaat.
 2. Hang een rookmelder aan het plafond en zorg dat hij overal in huis te horen is. Zorg ervoor dat de rookmelder zo hangt dat de rook zo snel mogelijk wordt geconstateerd. Hang eventueel meerdere rookmelders, die met elkaar in verbinding staan, in de woning op.
 3. Houd uw wasdroger stofvrij: de droger is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Zorg er daarom voor dat u de filters na elk gebruik stofvrij maakt. Vergeet ook niet om met enige regelmaat de luchtafvoerslang stofvrij te maken.
 4. Om het risico op een schoorsteenbrand aanzienlijk te verkleinen, moet u deze periodiek laten vegen. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van hoe vaak de haard wordt gebruikt. 

Inbraakpreventietips

 1. Plaats tijdschakelaars: als u tijdschakelaars op één of meerdere lampen heeft geplaatst, brandt er altijd licht. Ook als u niet thuis bent. Het is hierdoor voor een inbreker minder aantrekkelijk om bij u naar binnen te gaan.
 2. Inbrekers gebruiken social media om te bepalen of iemand thuis of op vakantie is. Kondig dus niet aan dat u op vakantie bent of gaat.
 3. Door op deuren en ramen die naar buiten opendraaien dievenklauwen te plaatsen, zijn de scharnierpennen niet eenvoudig te  verwijderen door inbrekers.
 4. Plaats verlichting buiten het huis, bij voorkeur met een bewegingssensor. Plaats daarnaast hang- en sluitwerk met een keurmerk: het forceren van dit hang- en sluitwerk is een stuk lastiger, dit schrikt inbrekers af. 

Voorkomen van (juridische) conflicten

 1. Lees bij het aangaan van een overeenkomst altijd de voorwaarden goed door. U kunt de overeenkomst ook door uw rechtsbijstandsverzekeraar laten controleren.
 2. Ga pas akkoord met de overeenkomst zodra u het er helemaal mee eens bent.
 3. Meld een juridisch geschil altijd eerst bij uw verzekeraar. Deze beoordeelt of het geschil onder de dekking valt en geeft u verdere instructies of advies. Zo voorkomt u dat u zelf voor eventuele gemaakte kosten opdraait.
 4. Controleer altijd de status van een product voordat u het koopt.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jose van Leeuwen

Jose van Leeuwen

uw particuliere adviseur en teamleider

0172 611 116

Vakkundig, servicegericht en toegankelijk daar zit onze kracht.
Alle specialisten