Banksparen

Banksparen

Zelf extra pensioen opbouwen met banksparen

Bij banksparen spaart (of belegt) u bij een bank of beleggingsinstelling op een geblokkeerde rekening een bedrag bijeen. Een combinatie van beleggen en sparen is ook mogelijk. Van het eindkapitaal wordt uw pensioen(aanvulling) betaald.

Stel uw vraag over banksparen  

Banksparen voor opbouwen aanvullend pensioen (lijfrente)

Banksparen, ook wel lijfrentesparen genoemd, is een uitstekende manier om (extra) pensioen op te bouwen. U krijgt een hoge rente op uw spaargeld. Het geld dat u stort, is bovendien fiscaal aftrekbaar. Uw inleg moet dan wel binnen uw jaar- of reserveringsruimte vallen.

Hoe ontvangt u uw pensioenuitkering bij banksparen?

U ontvangt uw periodieke pensioenuitkeringen voor een bepaalde periode of levenslang, dit binnen de hiervoor geldende fiscale regels. U kunt de bankspaarrekening ook gebruiken om uw vrijkomende lijfrentekapitaal uit lijfrentepolissen te combineren en door te laten groeien.

Banksparen met lijfrente-uitkering

Komt uw lijfrente vrij en heeft u nog geen lijfrente-uitkering nodig, dan is een lijfrente uitstelrekening mogelijk interessant. De uitstelrekening is een geblokkeerde bankrekening waarop uw vrijkomend lijfrentekapitaal kan doorgroeien tot het moment dat u besluit wel een uitkerende lijfrente aan te kopen. En heeft u meer lijfrentekapitalen die in de toekomst vrijkomen, dan kunt u deze samenvoegen binnen deze uitstelrekening.

Pensioen opbouwen met een lijfrente of banksparen

Meer informatie over banksparen?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor banksparen? Neem dan contact op met onze pensioenadviseurs. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl. Wilt u meer weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen? Open dan ons Dienstverleningsdocument over vermogen opbouwen.

Contactformulier advies over banksparen