Overlijdensrisicoverzekering voor ex-kankerpatiënten

Overlijdensrisicoverzekering voor ex-kankerpatiënten

Maandag 23 augustus 2021

Betere mogelijkheden overlijdensrisicoverzekering voor ex-kankerpatiënten

Voor ex-kankerpatiënten was het tot voor kort heel moeilijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Als het wel lukte, werd vaak een hogere premie gevraagd. Sinds 1 januari 2021 geldt echter een nieuwe regeling voor genezen kankerpatiënten. Zij hebben recht op een schone lei.

Nieuwe regels

Alle verzekeraars moeten zich houden aan de schone-lei-regeling. Wie tien jaar kankervrij is, hoeft bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering niet meer te melden dat hij of zij kanker heeft gehad. Deze termijn is vijf jaar voor mensen die 20 jaar of jonger waren toen ze kanker hadden. Voor een aantal soorten kanker gelden kortere termijnen. Verzekeraars mogen afwijken van deze termijnen, maar alleen als het in het voordeel van de verzekerde is.

Medische vragen blijven

De verzekeraar zal bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering wel vragen blijven stellen over medische aandoeningen, chronische ziekten en uw levensstijl. Iedereen die zo’n verzekering aanvraagt krijgt daarmee te maken. De gevolgen van een ziekte als kanker kunnen daarbij ook nog wel steeds een rol spelen: bijvoorbeeld wanneer iemand lijdt aan blijvend hartfalen na een chemotherapie. Dergelijke aandoeningen moet u nog steeds melden.

Advies over de overlijdensrisicoverzekering

Wilt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan staan onze adviseurs voor u klaar. Of heeft u al een verzekering en wilt u overstappen? Onze tip is om nooit uw lopende verzekering op te zeggen voordat u een nieuwe verzekering heeft. Natuurlijk kunnen wij u hierbij helpen. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in zodat wij een afspraak met u kunnen maken.