ORV aanpassen als u gestopt bent met roken

ORV aanpassen als u gestopt bent met roken

Vrijdag 19 april 2019

ORV aanpassen als u gestopt bent met roken

Bent u al enkele jaren geleden gestopt met roken? Dan kunt u mogelijk besparen op uw overlijdensrisicoverzekering (ORV). Want wie definitief is gestopt met roken, hoeft minder premie te betalen. Niet direct, maar na twee jaar kan bespaard worden op de maandelijkse premie voor de ORV.

Lagere premie voor niet-rokers

Bij het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering moet u een vragenlijst invullen. Er wordt onder andere gevraagd of u rookt. Het is verplicht om deze vragenlijst naar waarheid in te vullen. Moet u de vraag met ja beantwoorden, dan wordt uw premie hierop aangepast. Niet-rokers betalen minder premie dan rokers. De reden hiervoor is dat verwacht wordt dat de kans op overlijden voor een roker groter is dan voor een niet-roker. Als roker moet u het risico hierop verzekeren en hier zitten extra kosten aan verbonden.

Gestopt met roken? Geef het door

Bent u definitief gestopt met roken? Pas uw overlijdensrisicoverzekering dan aan, ook wanneer u al jaren geleden gestopt bent. U hoeft geen nieuwe polis aan te vragen, maar kunt de verzekering in de meeste gevallen gewoon aan laten passen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Advies ORV