Onrust op werkvloer door pensioen: hoe neem je het weg?

Onrust op werkvloer door pensioen: hoe neem je het weg?

Woensdag 29 november 2023

Onrust op werkvloer door pensioen: hoe neem je het weg?

Veel werknemers maken zich zorgen over hun financiële situatie na pensionering. Dat is door de invoering van de Wet toekomst pensioenen alleen maar toegenomen. Er is wel een duidelijk verschil tussen mensen die goed op de hoogte zijn van de komende veranderingen en de mensen die dat niet zijn. De mensen die goed geïnformeerd zijn, zijn positiever en minder onzeker dan de mensen die weinig kennis hebben over de ontwikkelingen. Dit blijkt uit onderzoek van Aegon Cappital. Correct informeren en begrijpelijke pensioencommunicatie werpen dus hun vruchten af.

Advies van een pensioenexpert via de werkgever

Driekwart van de werknemers staat wel open voor een periodiek pensioenadvies van een pensioenexpert via de werkgever. Dat blijkt uit eerder onderzoek uitgevoerd door Nibud. Uit dat onderzoek kwam ook naar voren:

  • Een ruime meerderheid van werknemers (60%) vertrouwt erop dat het pensioen goed geregeld is door de werkgever.
  • Zelf iets aan het pensioen doen, vindt een groot deel (48%) van de werknemers moeilijk en ingewikkeld.
  • Ook zijn relatief veel werknemers (42%) bang om foute keuzes te maken.

Pensioencommunicatie en werknemersgesprekken

Als wij werkgevers adviseren over de pensioenregeling, geven wij ook veel aandacht aan de pensioencommunicatie. Dat kan een groepspresentatie zijn, maar ook individuele werknemersgesprekken over de pensioenopbouw. Onze ervaring leert dat dit zeer goed gewaardeerd wordt en

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen bij de communicatie over de pensioenregeling. Vul het contactformulier voor pensioenadvies in om een afspraak te maken.

  Pensioenadvies aanvragen