Onderschatting kosten uitvaart

Onderschatting kosten uitvaart

Donderdag 7 februari 2019

Onderschatting van de kosten van een uitvaart

Ruim tweederde van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering en is (deels) verzekerd voor de kosten van hun eigen begrafenis of crematie. Uit onderzoek van het Nibud blijkt echter dat Nederlanders de kosten van een uitvaart vaak onderschatten. 45% van de verzekerden is dan ook onvoldoende verzekerd voor de kosten van een complete uitvaart. Daarom is het belangrijk om regelmatig te kijken of uw verzekering nog aansluit bij uw wensen en persoonlijke situatie.

Hoeveel kost een uitvaart?

De gemiddelde kosten voor een uitvaart bedragen €7500,-. Een flink bedrag waar u uw nabestaanden niet mee wilt opzadelen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten weet u zeker dat de kosten voor uw uitvaart voor een deel gedekt zijn. Uiteraard is de dekking afhankelijk van het soort verzekering dat u afsluit. Met de uitvaartkostenmeter kunt u zelf het benodigde bedrag berekenen.

Geen reserves voor de uitvaartkosten

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft geen vermogen hoger dan een bedrag van 5.000 euro. Dit betekent dat er weinig reserves zijn om de extra kosten van een uitvaart op te vangen. Het gevolg is dat nabestaanden in de meeste gevallen voor deze kosten opdraaien.

Is het verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten?

Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Mogelijk is het verstandig er een af te sluiten, maar niet altijd. Of dit ook voor u geldt en welke uitvaartverzekering voor u geschikt is, is van verschillende factoren afhankelijk. Vraag een offerte aan zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen