Off-piste skiën en de reisverzekering

Off-piste skiën en de reisverzekering

Maandag 20 januari 2014

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt mensen die buiten de piste skiën en snowboarden. Als zij dan een ongeluk krijgen, zijn zij lang niet altijd verzekerd. Sommige verzekeraars keren alleen uit als er ter plekke een gids of skileraar is.

Hoge medische kosten in het buitenland
Veel wintersporters realiseren zich niet dat wie buiten de piste een ongeluk krijgt, voor hoge kosten kan komen te staan. De behandeling in het ziekenhuis is meestal wel gedekt door de zorgverzekering, maar dat geldt niet voor de overige kosten. De Consumentenbond zegt daarover: "Een traumahelikopter kost al gauw 3000 euro, een gipsvlucht 1000 tot 5000 euro, afhankelijk van of je kan zitten of moet liggen. Dus dat kan aardig oplopen."

Het belang van een reisverzekering
Het is hoe dan ook altijd van groot belang om een reisverzekering af te sluiten voor u op vakantie gaat. U kunt zelf een verzekering samenstellen die precies past bij uw wensen. De reisverzekering is er natuurlijk voor schade aan uw bezittingen, maar ook voor medische kosten. Hierbij gaat het met name om de in het buitenland gemaakte ziektekosten en kosten voor repatriëring die niet door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed. In dit kader valt te denken aan:

  • Een gezinslid krijgt te maken met ziekenhuisopname waardoor de overige gezinsleden ook langer moeten blijven.
  • Tijdens uw vakantie in het buitenland krijgt u bericht dat in Nederland een familielid in de eerste of tweede graad ernstig ziek is of is komen te overlijden waardoor u direct terug moet naar Nederland.

Bron: NOS.nl, 20 januari 2014