Nederlandse bedrijven nog steeds niet voorbereid op cyberaanval

Nederlandse bedrijven nog steeds niet voorbereid op cyberaanval

Woensdag 9 februari 2022

Nederlandse bedrijven nog steeds niet voorbereid op cyberaanval

Het bedrijfsleven is niet goed voorbereid op een cyberaanval. Onderzoek in opdracht van Allianz toont aan dat de helft van mkb-bedrijven geen actuele procedures heeft klaarliggen voor een mogelijke cyberaanval. Daarnaast heeft maar één op de drie bedrijven de kennis in huis om de onderneming te beschermen tegen hackers.

Online preventie niet op orde

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Ipsos, blijkt dat de online bescherming en preventie bij veel mkb-ondernemers niet op orde is. Mogelijk heeft dit te maken met het gebrek aan besef van deze ondernemers welke risico’s zij lopen als ze online kwetsbaar zijn. Van de kleine mkb-ondernemers checkt meer dan een kwart zijn of haar online beveiliging, maar heeft van hen lang niet iedereen genoeg budget om zich tegen cybercriminelen te weren.

Flinke stappen te maken in bewustwording

Van de kleine bedrijven is 7 procent verzekerd tegen cybercriminaliteit en ruim een kwart van de grote bedrijven. Dit betekent dat het Nederlandse bedrijfsleven nog flinke stappen te zetten heeft als het gaat om de bewustwording en beveiliging rondom online criminaliteit. Want een cyberverzekering mag bij veel bedrijven echt niet meer ontbreken. Onze adviseurs vertellen u graag meer over deze verzekering. Vul het offerteformulier in voor een vrijblijvend voorstel.

Fysieke preventie veel beter in orde

Overigens is de fysieke preventie tegen bijvoorbeeld inbraak en brand meestal prima in orde. Bijna alle ondernemers hebben hun bedrijfspand voorzien van goede sloten, camera’s, alarmen en hekwerken. Ook op het gebied van brand hebben de meeste ondernemers hun preventie op orde.

Advies cyberverzekering