Nederlanders vergeten hun verzekeringen up-to-date te houden

Nederlanders vergeten hun verzekeringen up-to-date te houden

Vrijdag 1 april 2022

Nederlanders vergeten hun verzekeringen up-to-date te houden

Wij begrijpen dat er voor u leukere dingen zijn om mee bezig te zijn dan verzekeringen. Maar toch schrokken we van de uitkomst van een recent onderzoek. Want de meeste Nederlanders bekijken hun verzekeringen niet of nauwelijks meer nadat ze deze afsluiten. Gelukkig voor onze klanten doen wij dat wel natuurlijk!

Autoverzekering wordt vaker bekeken dan andere verzekeringen

Ongeveer een derde van de Nederlanders neemt zijn autoverzekering na het afsluiten niet nog eens onder de loep. Twee derde dus wel gelukkig. Bij bijvoorbeeld de reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekeringinboedelverzekering en woonhuisverzekering zijn de cijfers minder. 4 op de 10 mensen kijkt hier nooit meer naar.

Risico van kiezen voor de laagste prijs

Het is positief dat voor de meeste Nederlanders de dekking en voorwaarden het belangrijkste zijn voor de keuze van een verzekering. Ook de service van de adviseur en verzekeraar worden vaak genoemd. Toch kiezen nog altijd veel mensen op basis van de laagste prijs. Daar zijn risico’s aan verbonden omdat een lagere premie meestal ook een mindere dekking betekent. Bij schade kost zo’n goedkope verzekering uiteindelijk ook meer dan wanneer wel extra dekkingen worden gekozen.

Besparen dankzij het nalopen van de verzekeringen

Het nalopen van verzekeringen kan ook financiële voordelen opleveren. Soms blijkt een dekking niet meer nodig, te uitgebreid of is het zelfs zo dat een verzekering dubbel is afgesloten. Als onderdeel van het NLG Privé Pakket nemen wij periodiek contact op met onze klanten om de verzekeringen door te nemen. Deze service wordt zeer gewaardeerd. Wilt u dit ook? Bel dan 0172 611 116 om met onze adviseurs in gesprek te gaan. Of vraag een offerte voor uw verzekeringen aan zodat wij direct met een voorstel kunnen komen.

Offerte prive verzekeringen aanvragen