Nederlanders vaak onverzekerd op reis

Nederlanders vaak onverzekerd op reis

Donderdag 21 november 2019

Nederlanders vaak onverzekerd op reis

Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat.

37% jongeren zonder reisverzekering op reis

De resultaten laten zien dat de meeste reizigers onvoldoende kennis hebben van de mogelijke financiële risico’s die ze lopen. Ook de dekking binnen de verschillende verzekeringen is niet bekend. Zo’n 20% van de 50-plussers tot zelfs 37% van de jongeren gaat onverzekerd op reis.

Dekking zorgverzekering overschat

De respondenten werd onder meer een aantal praktijkgevallen voorgelegd waaruit blijkt dat verwarring ontstaat over de verschillende dekkingen. Wat precies waar gedekt is, is onduidelijk en dan vooral in combinatie met de zorgverzekering. De dekking op de zorgverzekering wordt sterk overschat, terwijl deze meestal slechts dekking biedt tot tweemaal het Nederlandse tarief.

Waarom is alleen de zorgverzekering niet voldoende?

Maakt u medische kosten in het buitenland? Meestal vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland. In Europa zijn de kosten in ziekenhuizen meestal niet het probleem, maar wel wanneer u in een privékliniek belandt. En dat gebeurt nog wel eens.

Reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten

Een reisverzekering met de aanvullende dekking voor medische kosten vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen. Dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking medische kosten de mogelijke extra kosten voor de terugkeer naar Nederland.

Advies over de reisverzekering met dekking voor medische kosten

Bij VMD Koster kunt u rekenen op onafhankelijk advies over al uw verzekeringen. We weten precies welke reisverzekering past bij u en uw reisgezelschap. We denken ook met u mee over het dekkingsgebied en andere aanvullende dekkingen voor de reisverzekering.

Advies over de reisverzekering? Vraag een offerte aan