Minder voertuigen gestolen, schadebedrag neemt toe

Minder voertuigen gestolen, schadebedrag neemt toe

Maandag 21 februari 2022

Minder voertuigen gestolen, maar gemiddeld schadebedrag neemt toe

In 2021 zijn minder personenauto’s gestolen dan in 2020. De daling was zelf het grootste in vijf jaar. Nog meer goed nieuws: het terugvindpercentage is gestegen naar 45%. Wat minder positief is: de schadelast per gestolen voertuig neemt wel toe. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.

Kans dat gestolen auto wordt teruggevonden

De kans dat een gestolen voertuig wordt teruggevonden is nog steeds het grootst binnen de eerste 24 uur. Dat geldt vooral voor voertuigen die jonger zijn dan 4 jaar. Oudere voertuigen worden minder vaak teruggevonden.

VW Golf meest gestolen model

Er werden vorig jaar 5404 personenauto’s gestolen. SUV’s, zoals de Nissan Qashqai, Toyota RAV 4 en C-HR en de Peugeot 2008 en 3008, zijn favoriet bij autodieven. Er werden 104 Qashqai ’s gestolen (een stijging van +160%).  De meest gestolen modellen waren:

  1. VW Golf (328)
  2. VW Polo (295)
  3. Fiat 500 (196)

Schadelast per auto neemt toe

Uit cijfers van de verzekeraars blijkt dat de schadelast per gestolen voertuig gemiddeld met 10% is gestegen. Verzekeraars gaan daarom nog meer gebruikmaken van digitale opsporing bij het terugvinden van voertuigen. Daarnaast is het advies om een extra CCV goedgekeurd alarmsysteem te monteren bij voertuigen met een keyless entry systeem, omdat deze gevoelig blijven voor diefstal.

Is uw auto goed verzekerd?

Welke verzekering past het beste bij u en uw auto? De adviseurs van VMD Koster helpen u met het beantwoorden van deze vraag. We zorgen natuurlijk voor de scherpste premie, maar letten ook op een goede dekking en heldere voorwaarden. Met alleen WA is er bijvoorbeeld geen dekking bij diefstal. Bel voor advies met 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de autoverzekering in.

Offerte autoverzekering