Meltdown, Spectre en cyberbeveiliging

Meltdown, Spectre en cyberbeveiliging

Vrijdag 23 februari 2018

Meltdown, Spectre en cyberbeveiliging

Begin januari werden twee grote kwetsbaarheden in processoren ontdekt: Meltdown en Spectre. Het gaat om gangbare processoren die zijn verwerkt in de meeste laptops, desktops en servers. Meltdown en Spectre bieden hackers nieuwe kansen om in te breken in computers en systemen.

Software-updates

Gelukkig verschenen er snel software-updates. Die updates moeten natuurlijk wel geïnstalleerd worden. Het is essentieel om te zorgen voor goede (online) beveiliging én het direct uitvoeren van software-updates. Dat geldt overigens niet alleen voor de besturingssystemen van laptops, desktops en servers maar ook die van tablets en smartphones. Daarnaast kan het nodig zijn om updates te draaien voor cloud-diensten.

Automatisch bijwerken

Updaten, updaten en nog eens updaten. Het is de beste manier om zo weinig mogelijk risico te lopen. Controleer daarom regelmatig op software-updates. En krijgt u een melding dat er nieuwe software voor het systeem is? Klik deze dan niet weg, maar installeer het direct. Nog beter is het om de auto-updatefunctie van de computer aan te zetten.