Meerwaarde van de rechtsbijstandverzekering voor huiseigenaren

Meerwaarde van de rechtsbijstandverzekering voor huiseigenaren

Dinsdag 12 april 2022

Meerwaarde van de rechtsbijstandverzekering voor huiseigenaren

Woont u onbezorgd en tevreden in uw huis? In een prettige buurt en met vriendelijke buren? Dan denkt u misschien dat er geen kans op een conflict is. Maar de praktijk bewijst dat juridische conflicten als een donderslag bij heldere hemel kunnen ontstaan. Daarom laten we u graag nog eens de toegevoegde waarde van een rechtsbijstandverzekering zien.

Veelvoorkomende praktijkvoorbeelden

Natuurlijk zoekt u geen problemen op, maar problemen kunnen u wel vinden. Die buren die al jarenlang naast u wonen, kunnen bijvoorbeeld worden opgevolgd door minder vriendelijke buren. En dan kan het zomaar zijn dat een schutting of bomen en planten bij de erfgrens een probleem worden. Hieronder geven we een aantal vaak voorkomende situaties waarbij huiseigenaren beroep doen op hun rechtsbijstandverzekering.

Verbouwen en problemen met de aannemer

U geeft een aannemer opdracht om uw woning uit te bouwen. In het begin is de aannemer klantvriendelijk, maar tijdens de uitvoering van het werk gaat dit snel achteruit. Er wordt niet erg professioneel gewerkt wordt en het werk lijkt nog vóór de oplevering al gebreken te hebben. Uw vertrouwen daalt. Bovendien weigert de aannemer het werk af te maken zo lang u de resterende aanneemsom niet betaalt. Wat nu? Toch maar betalen en hopen op een goed resultaat?

Lekkage appartement

Vanaf het balkon van de bovenburen druppelt water naar binnen. De bovenburen staan bepaald niet te springen om alles netjes op te lossen. Is dit een kwestie voor de VVE? Aan wie is het om een aannemer of loodgieter in te schakelen? En wat als de VVE zegt dat u zelf voor de kosten op moet draaien? Is dit wel juist?

Overbouw door buren

Uw buren plaatsen een grote nieuwe schuur in de achtertuin. Helaas over de erfgrens, voor een deel op uw perceel. Verder belemmert de schuur ook nog eens het riante uitzicht dat u voorheen had. Maar de buren willen niets aanpassen. Wat zijn uw rechten in dit geval? Hoe pakt u dit het beste aan?

Verborgen gebreken na aankoop woning

Verborgen gebreken in een aangekochte woning zorgen vaak voor kopzorgen. Bij de aankoop van bestaande woningen moet volgens de rechtspraak altijd rekening gehouden worden met wat achterstallig onderhoud. Maar wat als uw verkopers moeten hebben geweten van een gebrek in de woning?

Deskundige hulp van de rechtsbijstandverzekeraar

Als u een geschil krijgt, is het erg fijn om te weten waar u met uw vragen naar toe kan: uw rechtsbijstandverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u snel deskundige hulp verwachten, zonder dat u rekening hoeft te houden met een hoge factuur. De verzekeringsadviseurs van VMD Koster informeren u graag over deze verzekering. Bel 0172 611 116 of vraag een offerte aan via deze website.

  Offerte aanvragen