Meer wachtwoorddiefstallen in eerste helft van 2019

Meer wachtwoorddiefstallen in eerste helft van 2019

Woensdag 4 september 2019

Meer wachtwoorddiefstallen in eerste helft van 2019

Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat het aantal slachtoffers van wachtwoorddiefstal wereldwijd flink is toegenomen. In de eerste helft van 2018 gebeurde dit naar schatting 600.000 keer. Dat aantal is dit jaar opgelopen naar ruim 940.000.

Password Stealing Ware

De zogeheten Password Stealing Ware (PSW) is een belangrijk wapen van cybercriminelen om gebruikersprivacy te saboteren. Deze malware gebruikt verschillende methoden om gegevens rechtstreeks uit de webbrowser van computergebruikers te halen. Het gaat vaak om gevoelige informatie zoals inloggegevens van online accounts en opgeslagen wachtwoorden of bankgegevens.

Lucratief doelwit voor cybercriminelen

De meeste slachtoffers bevinden zich in Duitsland, India, Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten. Omdat mensen meer en meer online actief zijn, worden hun digitale profielen steeds rijker. Daarmee worden deze actieve consumenten ook een lucratief doelwit voor cybercriminelen. Kaspersky adviseer mensen die altijd en overal online zijn hun wachtwoorden en inloggegevens veilig op te slaan en te zorgen dat hun apparatuur altijd voorzien is van de meest recente beveiligingsoplossing.