Kwart stellen Nederland onverzekerd bij overlijden

Kwart stellen Nederland onverzekerd bij overlijden

Vrijdag 15 oktober 2021

Kwart stellen Nederland onverzekerd bij overlijden

Niemand wil zijn of haar partner en kinderen achterlaten met financiële problemen in geval van een overlijden. Gelukkig is dit vrij makkelijk te voorkomen. Want hiervoor kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Toch blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken dat bijna een kwart van de stellen in Nederland op dit moment geen overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten.

Wat verzekert u met de overlijdensrisicoverzekering?

Met deze verzekering regelt u een bedrag voor uw nabestaanden mocht u (of uw partner) komen te overlijden. Dit bedrag kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld de hypotheek of huur te kunnen blijven betalen. Of om het pensioen aan te vullen.

Vooral ouderen hebben geen overlijdensrisicoverzekering

Jonge mensen blijken zich vaker te hebben verzekerd tegen overlijden dan ouderen. Acht procent van de mensen tussen de 18- en 44 jaar heeft er voor gekozen om geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Onder 65-plussers ligt dat percentage met 66 procent een stuk hoger. Dat komt omdat ouderen vaker eigen vermogen hebben opgebouwd en op doe manier tegen een stootje kunnen. Maar niet iedereen heeft een buffer achter de hand. En ouderen hebben een grotere kans op overlijden. Daarom is een verzekering ook duurder.

Uw financiële zekerheid voor later veiligstellen begint nu

Wilt u advies over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden. Belt u ons gerust op 0172 611 116 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Afspraak maken