Kosten onverwachte terugreis van vakantiebestemming

Kosten onverwachte terugreis van vakantiebestemming

Vrijdag 14 juli 2023

Kosten onverwachte terugreis van vakantiebestemming worden onderschat

Afhankelijk van het land en de situatie kunnen repatriëringskosten fors oplopen. Een vlucht van Turkije naar Nederland inclusief medische begeleiding kost bijvoorbeeld al € 15.000. Onderzoek van Nationale-Nederlanden laat zien dat de meeste Nederlanders dit bedrag veel lager inschatten. Ook weten veel mensen niet dat deze kosten niet zomaar vergoed worden door de zorgverzekering.

Kosten repatriëring kunnen heel hoog oplopen

De kosten zijn erg afhankelijk van de situatie: waar het vliegtuig vandaan moet komen, waar het naartoe moet, maar ook welke artsen en apparatuur er mee moeten op een vlucht. Een intercontinentale repatriëring met een ambulancevliegtuig kan variëren van circa € 40.000 tot zelfs € 175.000.

Repatriëring: geen vergoeding basis zorgverzekering

Als je tijdens een verblijf in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, worden deze kosten vergoed vanuit een reisverzekering. Deze kosten kunnen dus fors oplopen. In sommige gevallen vergoedt de aanvullende dekking van de zorgverzekering deze kosten ook. Met alleen een basis zorgverzekering is er geen dekking. Toch denkt 1 op de 3 Nederlanders dat dit wel zo is.

Medische kosten belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten.

Medische kosten, zoals voor een ziekenhuisopname in het buitenland, zijn de belangrijkste om een reisverzekering af te sluiten. Op de tweede plaats staat schade aan bagage of diefstal of verlies van bagage. De kosten voor het vervoer naar Nederland omdat iemand zelf niet meer kan terugreizen, volgt op de derde plaats.

Belang van een goede reisverzekering

Met een basis zorgverzekering worden ziekenhuiskosten vergoed, maar daarbij gaat de zorgverzekeraar uit van wat een behandeling in Nederland kost. Dat kan betekenen dat je de kosten bovenop het Nederlandse tarief moet bijbetalen. Bijvoorbeeld in dure landen zoals de Verenigde Staten en Zwitserland of voor privéklinieken.Ook kun je gewond raken of ernstig ziek worden, met als gevolg dat je alleen met een ambulancevliegtuig of ambulance naar Nederland kan worden teruggebracht. Een arts moet dan beslissen of je vervoerd kan en mag worden. Wie ziek of gewond is, mag bovendien niet zonder medische begeleiding worden vervoerd. 

Persoonlijk advies over de reisverzekering

Wil je advies over een reisverzekering met de juiste dekking? Bel 0172 611 116 om direct in gesprek te gaan met één van onze adviseurs. Je kan ook direct het offerteformulier invullen. Wij hebben dan de belangrijkste gegevens direct in ons bezit en komen snel met een voorstel.

Offerte reisverzekering