Kennis van de verkeersregels

Kennis van de verkeersregels

Dinsdag 26 februari 2019

Kennis van de verkeersregels

Voor de verkeersveiligheid is het belangrijk dat iedere automobilist op de hoogte is van de verkeersregels. Toch blijkt het slecht gesteld te zijn met onze kennis over met name nieuwe verkeersregels en -borden. Weet u wel het antwoord op deze vragen?

  • Wat is de maximumsnelheid op een woonerf?
  • Moet u een scootmobiel voorrang geven op een zebrapad?
  • En mag u nadat u bent uitgevoegd op de snelweg vervolgens weer invoegen als u zich bedenkt?

Verkeersquiz laat zien dat kennis verkeersregels onvoldoende is

Onze verkeerskennis kan en moet beter, dat vindt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur & Waterstaat. Hoe meer iemand immers weet over de verkeersregels, hoe kleiner de kans op ongelukken. Aan deze kennis schort het nu behoorlijk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Verkeersquiz van de ANWB. Van de 90.000 mensen die hebben deelgenomen aan de verkeersquiz, rondde slechts 10% de quiz met een voldoende af.

Verkeersquiz en opfriscursus

Benieuwd hoe goed u op de hoogte bent van de verkeersregels en -borden? Doe de test van de ANWB via www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/verkeersquiz.  Ook wijzen we u graag op de opfriscursus van VVN: opfriscursus.vvn.nl/v/start. U krijgt direct de juiste antwoorden te zien, met uitleg over de verkeersregel. Zo ontdekt u binnen enkele minuten of uw verkeerskennis nog actueel is.