Jongeren hebben geen zin in het regelen van geldzaken

Jongeren hebben geen zin in het regelen van geldzaken

Woensdag 13 februari 2019

Jongeren hebben geen zin in het regelen van geldzaken

Jongeren zijn steeds minder financieel bewust. Dat komt vooral om dat het regelen van geldzaken niet leuk vinden. 65-plussers hebben het minst een hekel aan het regelen van hun geldzaken. Bij deze groep is het financieel bewustzijn het hoogst. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Aegon.

Geen zin in geldzaken

Jongeren lijken niet geconfronteerd te willen worden met hun geldzaken en steken hun kop in het zand. Dit is een opvallende ontwikkeling omdat juist de groep 25- tot 34-jarigen met grote life-events bezig is, zoals trouwen, een gezin en een hypotheek. Ook de opbouw van pensioen zou aandacht moeten hebben.

Financieel bewust maakt gelukkig

Financieel bewustzijn blijkt een betere voorspeller voor gevoel van gelukkig zijn dan andere eigenschappen, zoals opleiding of inkomen of waar je woont. Nederlanders met een hoog financieel bewustzijn voelen zich gelukkiger in de liefde én voelen zich gezonder en fitter. Daarnaast hebben zij meer sociale contacten.

Het belang van een onafhankelijk adviseur

Het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld en stellen het liever uit. Gelukkig zijn er ook onafhankelijke adviseurs zoals VMD Koster en Freek Hypotheek. Wij helpen u met uw verzekeringen, pensioenopbouw en hypotheek. Dankzij heldere communicatie krijgt u helder inzicht in uw financiën en weet u dat dit deel van uw geldzaken goed geregeld is.

Maak een afspraak  

Goed met geld? Doe de test

Aegon heeft ook een Goed-met-geld-test ontwikkeld. Doe de test van Aegon en ontdek welk geldtype u bent en wat uw eventuele valkuilen zijn. Ook krijgt u concrete informatie die past bij uw situatie.

Doe de Goed-met-geld-test