Jonge ondernemer loopt grootste risico op burn-out

Jonge ondernemer loopt grootste risico op burn-out

Vrijdag 8 juni 2018

Jonge ondernemer loopt grootste risico op burn-out

Jonge ondernemers tussen de 18 en 34 jaar lopen het grootste risico op een burn-out. Maar liefst 62% van deze groep geeft aan last te hebben van burn-out gerelateerde klachten. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK. Daarmee lopen zij het grootste risico in vergelijking met hun collega-ondernemers in andere leeftijdsgroepen: minder dan de helft van de 35-plussers heeft deze klachten, en van de 65-plussers ligt dat percentage zelfs maar op een kwart.

Symptomen van een burn-out

De meest genoemde klachten zijn onophoudelijke vermoeidheid, lichamelijke pijn die niet werk-gerelateerd is en slapeloosheid. Deze klachten zijn symptomen van een beginnende burn-out.

Het werk los kunnen laten

37% van de ondernemers geeft aan moeite te hebben het werk los te laten. Aan de andere kant zijn zij zich ook bewust van het belang van ontspanning. Die vinden ze met name in thuis relaxen (73%), sporten (39%) en een avondje uit (33%). 60% van de ondernemers leest ook op vrije dagen en tijdens vakanties mails en belangrijke zaken te behandelen. Bij slechts 28% gaat de telefoon en mail helemaal uit.