Is een reisverzekering nodig voor uw vakantie?

Is een reisverzekering nodig voor uw vakantie?

Woensdag 7 juni 2017

Is een reisverzekering nodig voor uw vakantie?

Een kwart van de Nederlanders gaat onverzekerd op vakantie. Vaak is dat omdat ze niet goed weten bij welke situaties een reisverzekering dekking biedt. Ik geef graag een paar voorbeelden.

Hulp van de alarmcentrale bij (de nasleep van) een ongeluk

Als uw vakantie wordt verstoord door een ongeluk, is dit zonder goede reisverzekering nog vervelender. Naast de medische kosten, kunt u wellicht ook niet het vliegtuig in. Hoe komt u dan thuis? Met een reisverzekering kunt u terugvallen op de alarmcentrale van uw reisverzekeraar. Zij verwijzen u door naar de beste artsen. Ook organiseren zij uw terugreis als dat nodig is. De extra reis- en verblijfkosten die u in dat geval moet maken, zijn meeverzekerd.

Medische kosten in het buitenland

Maakt u in het buitenland ziektekosten en kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed? Deze kosten worden (mits u contact heeft opgenomen met de alarmcentrale en zij toestemming hebben gegeven) wel vergoed  met de dekking medische kosten van de reisverzekering. De zorgverzekering kent bepaalde maxima, en dat is lang niet altijd toereikend. Denk bijvoorbeeld aan de hoge zorgkosten in de privéklinieken waar u in sommige vakantielanden naar toe moet (ook voor eenvoudige ingrepen). Met de dekking medische kosten bent u aanvullend verzekerd tot de kostprijs.

En is de annuleringsverzekering ook verstandig?

Als u uw reis of vakantie moet annuleren, is dat vervelend genoeg. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. De annuleringsverzekering dekt daarom uw kosten voor annulering, vertraging en reisonderbreking. De annuleringsverzekering wordt vaak vergeten.

Terrorisme en politieke onrust en de reisverzekering

Is er een terroristische dreiging of politieke onrust op uw vakantiebestemming? Mogelijk wilt u de vakantie dan annuleren, maar dit is niet altijd gedekt. Reisverzekeraars als De Europeesche en Allianz Global Assistance publiceren bij terroristische aanslagen en politieke onrust daarom regelmatig updates op hun websites. Daarbij geven ze ook duidelijk aan wat wel of niet gedekt is. Natuurlijk zorgen de adviseurs van VMD KOSTER ook dat ze op de hoogte zijn.

Advies over de reisverzekering voor uw vakantie

Wilt u advies over (de dekking van) een reisverzekering? Over de rol van de alarmcentrale, de dekking voor medische kosten en wanneer de reis kosteloos geannuleerd kan worden? Mijn collega’s en ik zitten voor u klaar. Bel voor telefonisch advies of om een afspraak te maken 0172 611 116. Een mail sturen kan natuurlijk ook: info@vmdkoster.nl. Wij helpen u graag!