Is een rechtsbijstandverzekering nodig voor mijn bedrijf?

Is een rechtsbijstandverzekering nodig voor mijn bedrijf?

Vrijdag 3 februari 2017

Is een rechtsbijstandverzekering nodig voor mijn bedrijf?

De rechtsbijstandverzekering voor bedrijven is van belang voor vrijwel alle MKB-bedrijven en zzp'ers. Ook voor gemeentes, verenigingen (van eigenaren) en stichtingen is deze verzekering aan te raden. Zeer grote bedrijven hebben meestal minder behoefte aan een rechtsbijstandverzekering, omdat zij een eigen juridische afdeling hebben of regelmatige contacten hebben met een advocatenkantoor.

Waarom is een rechtsbijstandverzekering voor mijn bedrijf verstandig?

De kans dat een bedrijf geconfronteerd wordt met juridische conflictsituaties is groot. Belangrijke oorzaken hiervan zijn:

  • Ten eerste omdat binnen een onderneming veel handelingen en verrichtingen plaatsvinden met een juridisch karakter (zoals overeenkomsten en vergunningen).
  • Ten tweede omdat een bedrijf zich manifesteert in vele gedaanten. Bijvoorbeeld als inkoper van goederen of als werkgever. Maar ook als eigenaar of huurder van onroerend goed.
  • Ten derde moet u er rekening mee houden dat het aantal conflicten toeneemt door verharding van onze steeds complexere maatschappij. Een rechtsbijstandverzekering biedt daarom juridische hulp voor een budgetteerbare premie.

Offerte rechtsbijstandverzekering voor bedrijven aanvragen