Is diefstal uit de schuur verzekerd?

Is diefstal uit de schuur verzekerd?

Woensdag 12 mei 2021

Is diefstal uit de schuur verzekerd?

Het aantal inbraken in schuren, boxen en garages is afgelopen winter flink toegenomen. Tussen oktober 2020 en maart 2021 vonden er 6.756 inbraken plaats: een stijging van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In Zuid-Holland werden afgelopen winter het vaakst schuurinbraken gepleegd. In deze periode werd in totaal 1.713 keer ingebroken in schuren, boxen en garages.

Inboedelverzekering en diefstal uit bijgebouwen

Heeft u een inboedelverzekering en zijn er sporen van inbraak? Dan is diefstal uit bijgebouwen over het algemeen gewoon verzekerd. Hoeveel geld de verzekeraar uitkeert, verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximaal verzekerd bedrag. De onderlinge verschillen zijn groot. De ene verzekeraar keert tot maximaal €250,- uit, de andere verzekeraar hanteert een maximaal verzekerd bedrag van €10.000,-.  

Bent u goed verzekerd bij diefstal uit uw schuur?

Staan dure (elektrische) fietsen in de schuur? Of veel gereedschap? Dan kan de waarde van je eigendommen in de stalling flink oplopen. Ook deze eigendommen wilt u goed verzekeren. Check daarom goed de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Controleer niet alleen of uw verzekeraar een maximaal verzekerd bedrag hanteert, bekijk ook de eisen van uw verzekeraar goed. Bij sommige verzekeraars moet u bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat uw (elektrische) fiets op slot stond en het bijgebouw voorzien is van goede sloten.

Advies van VMD Koster

Twijfelt u over uw inboedelverzekering? De adviseurs van VMD Koster denken graag met u mee. Bel 0172 611 116 of vul het contactformulier in zodat wij met je mee kunnen denken over jouw privé verzekeringen.