Is de premie van uw overlijdensrisicoverzekering te hoog?

Is de premie van uw overlijdensrisicoverzekering te hoog?

Dinsdag 10 juli 2018

Is de premie van uw overlijdensrisicoverzekering te hoog?

Veel verzekeraars hebben de ORV-premies afgelopen jaren fors verlaagd. Als uw verzekering al een aantal jaar loopt en u in de tussentijd niets gewijzigd heeft, is de kans aanwezig dat u te veel premie betaalt.

Wat verzekert u met de overlijdensrisicoverzekering?

De overlijdensrisicoverzekering (afgekort ORV) is een verzekering die uitkeert bij overlijden. Met de ORV  ontvangen uw nabestaanden een vooraf afgesproken bedrag als u tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Het uitgekeerde bedrag kan of moet gebruikt worden om openstaande schulden te voldoen, bijvoorbeeld het afbetalen van een hypotheek.

Te hoog tarief voor de overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen kijken na het afsluiten van de ORV niet meer om naar deze verzekering. Wanneer zij er ook niet op gewezen worden door hun adviseur, ontstaat echter het risico dat de premie die betaald wordt (veel) hoger is dan nodig. Want verzekeraars passen de premies doorlopend aan. Meestal gaat het om verlagingen. Mensen die een nieuwe ORV afsluiten profiteren, maar mensen met een lopende verzekering blijven het oude tarief betalen.

Vergelijken premie overlijdensrisicoverzekering

Het is verstandig uw huidige overlijdensrisicoverzekering te vergelijken met de premies die nu aangeboden worden. Dit kunt u zelf online doen, maar natuurlijk helpen wij u daar ook graag bij. We kijken dan ook naar uw financiële situatie en uw gezinssituatie zodat we weten of uw ORV nog passend is of dat de verzekering aangepast moet worden.

Offerte overlijdensrisicoverzekering