ICT aansprakelijkheid

ICT aansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid ICT-bedrijven

Aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp voor ICT-bedrijven. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is essentieel omdat u in deze branche te maken heeft met toegenomen aansprakelijkheidsrisico's. ICT speelt een hoofdrol in de dagelijkse bedrijfsvoering en daarmee is een fout vaak meteen cruciaal.

Met een BAV bent u verzekerd tegen vermogensschade ten gevolge van fouten die worden gemaakt bij beroepsuitoefening. Bij VMD Koster krijgt u onafhankelijk en vakkundig advies. Wij helpen u met de keuze voor de beste dekking en een scherpe premie.

Offerte aanvragen voor de BAV

Dekking zuivere vermogensschade

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die aan personen of zaken is toegebracht, maar dekt geen zuivere vermogensschade. Een BAV dekt deze schade wel. Denk bijvoorbeeld aan de inkomstenderving die uw klant lijdt als gevolg van het niet goed functioneren van door u ontwikkelde software of van fout advies. Naast de zuivere vermogensschade worden ook de juridische kosten, kosten voor mediation en de eventuele proceskosten vergoed.

Uw leveringsvoorwaarden zijn niet altijd afdoende

Goede leveringsvoorwaarden zijn erg belangrijk. Deze leveringsvoorwaarden maken een BAV echter niet overbodig. Het komt regelmatig voor dat het onduidelijk is welke voorwaarden van toepassing zijn of dat uw opdrachtgever inkoopvoorwaarden hanteert. Daarnaast bestaat het risico dat een rechter de leveringsvoorwaarden niet altijd zal respecteren.

Voordelen voor u

  • Dekking afgestemd op uw beroep
  • Geen verplichting om bepaalde leveringsvoorwaarden te hanteren
  • Bedrijfsaansprakelijkheid mee te verzekeren op de polis
  • Werelddekking mogelijk
  • Ruime maatwerkmogelijkheden

Meer informatie over beroepsaansprakelijkheid ICT-bedrijven

Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Onze adviseurs informeren u graag over risicobeheer en de beste verzekeringsoplossingen voor ICT-aansprakelijkheid. Vul het offerteformulier in, bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar info@vmdkoster.nl.

Offerte verzekeringen ICT