Hypotheek zonder vast contract

Hypotheek zonder vast contract

Donderdag 14 december 2023

Hypotheek zonder vast contract

Veel mensen hebben tegenwoordig verschillende soorten arbeidscontracten. Gelukkig is het hebben van een vast contract niet langer de enige manier om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Er zijn ook mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek zonder vast contract.

Hypotheek op basis van gemiddeld inkomen van de laatste drie jaar

Werk je via een uitzend- of detacheringsbureau en wil je een hypotheek afsluiten? Dan bekijkt de bank of hypotheekverstrekker of je de afgelopen drie jaar een stabiel inkomen hebt gehad. Hiervan wordt dan een gemiddelde berekend en op basis daarvan krijg je duidelijkheid over jouw maximale hypotheek.

Perspectiefverklaring voor je hypotheek

Werk je via een uitzendbureau? Dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. Deze verklaring geeft aan dat jouw arbeidsperspectief positief is en biedt zekerheid over je toekomstige inkomen. Deze verklaring helpt je bij het aanvragen van een hypotheek. 

Inkomensbepaling loondienst

Bij een aantal geldverstrekkers heb je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring nodig. Zij vragen om een digitaal document met loon- en arbeidsverleden. Dit document kun je opvragen via het UWV. Gegevens uit het UWV-verzekeringsbericht worden dan gebruikt om het inkomen te bepalen: de inkomensbepaling loondienst.

Arbeidsmarktscan voor je hypotheekaanvraag

Met een tijdelijk contract kun je ook de Arbeidsmarktscan aanvragen. Op basis van een aantal gegevens (opleidingsniveau, werkervaring, gedrag, motivatie, de regio, ontwikkelingen in de branche en werkloosheidscijfers) wordt een indicatie van jouw kansen op de arbeidsmarkt afgegeven. Het rapport dat uit deze arbeidsmarktscan komt, kun je gebruiken bij je hypotheekaanvraag.

Geen vast contract en toch een hypotheek? Vraag het Freek!

Freek biedt een op maat gemaakte oplossing die aansluit op jouw specifieke situatie. De adviseurs van Freek staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de beste optie voor het afsluiten van een hypotheek, zelfs zonder vast contract. Neem contact op met je contactpersonen bij VMD Koster voor een doorverwijzing. Of neem direct contact op met Freek.

Contact opnemen met Freek