Hypotheek verhogen om te verbouwen

Hypotheek verhogen om te verbouwen

Woensdag 28 oktober 2020

Hypotheek verhogen om te verbouwen

Veel mensen kiezen ervoor dit jaar hun huis te verbeteren. Dit is ook terug te zien bij hypotheekaanvragen. In het derde kwartaal lieten 14.000 huishoudens hun hypotheek verhogen voor een verbouwing. Dit is veel meer dan een jaar eerder. Wat moet u weten als u zelf uw huis wilt gaan verbouwen?

Coronacrisis zorgt voor meer verbouwingen

Minder vakanties en uitjes, daardoor zijn we dit jaar meer thuis dan ooit. Daarom is het ook belangrijker om te zorgen dat het huis naar uw zin is. Het is vaak ook gemakkelijker om juist nu een verbouwing te organiseren. En dat gebeurt dus ook. Een andere reden waarom er meer verbouwingen zijn: veel mensen willen hun woning verduurzamen, bijvoorbeeld door betere isolatie of het plaatsen van zonnepanelen.

Verbouwing financieren met je hypotheek

Als u niet voldoende spaargeld heeft om de verbouwing te betalen, is het vaak ook mogelijk om met uw bestaande hypotheek de verbouwing te financieren. Is de waarde van uw hypotheek lager dan de waarde van uw koophuis? Dan kunt u  de hypotheek waarschijnlijk verhogen. Er wordt opnieuw gekeken naar uw inkomen en de waarde van de woning. U betaalt wel afsluitkosten voor de onderhandse akte.

Tweede hypotheek afsluiten

Een andere mogelijkheid is een tweede hypotheek afsluiten. Hypotheekverstrekkers kijken ook dan naar uw inkomen en de waarde van uw woning. In aanvulling op de afsluitkosten en mogelijke taxatiekosten betaalt u ook notariskosten en afsluitkosten.

Advies van Freek over de financiering van een verbouwing

Wilt u uw huis verbouwen of verduurzamen? De adviseurs van Freek Hypotheek denken met u mee over de financiering. Freek kijkt bijvoorbeeld ook of een duurzaamheidslening mogelijk is. Neem contact op met Freek bij u in de buurt om een afspraak te maken. De eerste afspraak is altijd zonder kosten.

Opstalverzekering aanpassen na verbouwing

Veel Nederlanders passen hun woonhuisverzekering niet aan na een verbouwing. Soms is dit wel nodig. Het advies van VMD Koster is om een verbouwing altijd door te geven. Wij kunnen dan uw verzekering controleren en indien nodig aanpassen.