Huurders denken geen kans te maken op een koopwoning

Huurders denken geen kans te maken op een koopwoning

Dinsdag 28 maart 2023

Huurders denken geen kans te maken op een koopwoning

Zo'n twee derde van de huurders in Nederland overweegt momenteel een overgang naar een koopwoning. Een grote groep (36%) maakt echter geen afspraak met een hypotheekadviseur, omdat ze er al bij voorbaat van uitgaan geen kans te maken. Maar Freek weet dat dit niet altijd terecht is.

Niets te verliezen

De cijfers komen uit onderzoek van Munt Hypotheken. Daaruit blijkt ook dat zo’n 60% van de huurders aangeeft dat het voor hen moeilijk is om een woning te kopen, omdat ze vaak niet over genoeg eigen vermogen beschikken en lastig vermogen kunnen opbouwen. Het is jammer dat de mensen die er wellicht toch in aanmerking voor komen bij voorbaat afhaken. Door met een adviseur te bekijken wat de opties zijn, verlies je helemaal niets. In tegendeel: je krijgt meestal veel nieuwe inzichten.

Situatie woningmarkt

Het blijft voor veel mensen lastig een betaalbare koopwoning vinden. Dat ligt vooral hieraan:

  • De vraag is nog altijd groter dan het aanbod op de woningmarkt.
  • De huizenprijzen zijn nog steeds hoog.
  • De hypotheekrente is gestegen.

Zeker voor starters is het moeilijk om de markt te betreden, specifiek wanneer het gaat om alleenstaanden of huishoudens waar één iemand de kost verdient.Maar ook voor hen geldt: het kan geen kwaad eens met een hypotheekadviseur om de tafel te gaan.

Hypotheekadvies van Freek