Human capital: investeren in medewerkers

Human capital: investeren in medewerkers

Maandag 11 juli 2022

Human capital: investeren in medewerkers

In onze nieuwsbrief Human Capital nemen wij je mee in de wereld van personeel en duurzame inzetbaarheid. Daarbij kijken we naar de actualiteiten, interessante rechtszaken en (soms ingewikkelde) wetgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Je zult zien dat er heel veel kansen liggen om echt het verschil te maken binnen jouw organisatie.

Uw  bedrijfsauto’s worden apk gekeurd, machines krijgen onderhoudsbeurten en systemen worden opgeschoond en krijgen updates. Ook wordt geïnvesteerd in nieuwe technologie. Maar hoe zit het met het onderhoud en investeren in personeel? Bij veel bedrijven is hier te weinig aandacht voor. Het rendement van een investering op dit gebied is misschien minder direct aanwijsbaar. Maar de schade van niet investeren wel. 

Vacatures staan vaak lang open en kandidaten hebben veel te kiezen. Er zijn vaak tig andere bedrijven die dezelfde vacature hebben. Je moet dus zorgen dat je onderscheidend bent. Maar employer branding is niet alleen belangrijk voor het aantrekken van nieuw personeel. Zeker nu het lastig is goed personeel te vinden, is het behouden van goed personeel extra belangrijk. Je wilt een aantrekkelijke werkplek bieden en zorgen dat medewerkers zich verbonden voelen met de organisatie. Betrokken medewerkers zijn productiever en loyaler aan de organisatie. Oftewel, een win-win situatie.

Artikelen in deze nieuwsbrief

  • Hoor jij vaak “ik ben toe aan vakantie” op de werkvloer?
  • Vakantiedagen: tips voor de praktijk uit juridisch oogpunt
  • De juiste arbodienstverlening voor jouw organisatie
  • Gezondheidsmanagement: BRAVO!
  • Psychosociale arbeidsbelasting komt in iedere organisatie voor
  • Duurzame inzetbaarheid en eerder stoppen met werken
  • Pensioencommunicatie: praten over pensioen voor meer werkplezier
  • Hoe een actuele RI&E verzuim kan terugdringen
  • RI&E uitvoeren: Waar begin je?
Download de nieuwsbrief Human Capital

Waarom hebben wij deze nieuwsbrief gemaakt?
Onze missie is: wij voorkomen vervelende verrassingen. Daarbij kijken we veel verder dan alleen verzekeren. Wij ondersteunen onze klanten ook bij HR-vraagstukken. Daarom laten we graag zien dat er veel mogelijkheden zijn om te werken aan duurzame inzetbaarheid. En dan kijken we ook naar wat past bij jouw organisatie. Groots en meeslepend is nergens voor nodig. Iedere stap kan heel veel bijdragen.