Hoe zijn kinderen meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Hoe zijn kinderen meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Maandag 24 februari 2020

Hoe zijn kinderen meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Bij de aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en ongevallenverzekering geldt dat thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd zonder een leeftijdsgrens. Dit geldt ook voor uitwonend studerende kinderen. Bij de reisverzekering is er wel een leeftijdsgrens.

Thuis- en uitwonende kinderen

Kinderen zijn meeverzekerd als de verzekering is afgesloten voor een alleenstaande met kinderen of een gezin met kinderen. Voor de reisverzekering geldt vaak dat thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd tot een leeftijdsgrens, dit verschilt per reisverzekeraar. Ook bij uitwonend studerende kinderen zijn er verschillen, maar in de meeste gevallen zijn zij verzekerd tot een leeftijd van 27 jaar.

Kinderen die niet op hetzelfde adres wonen

Verzekeraars stellen meestal de voorwaarde dat alleen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen op de polis bijgeschreven kunnen worden. Dit betekent dat na een scheiding de kinderen meeverzekerd moeten zijn bij de ouder waar ze wonen. Gaat u met uw kinderen op vakantie die bij uw ex-partner wonen? Dan is het belangrijk na te gaan of uw ex-partner een reisverzekering heeft. Als dat niet zo is heeft u bij sommige verzekeraars de mogelijkheid om ze mee te verzekeren op uw eigen polis.

Advies over de reisverzekering

Wij werken samen met de beste reisverzekeraars en kunnen u zo altijd de juiste reisverzekering bieden die past bij u en uw vakantieplannen. Neem voor persoonlijk advies contact op via 0172 611 116 of vraag online een offerte voor de reisverzekering aan.