Hoe voorkom je diefstal tijdens wintersport?

Hoe voorkom je diefstal tijdens wintersport?

Donderdag 1 februari 2018

Hoe voorkom je diefstal tijdens wintersport?

Allianz Global Assistance merkt op dat er dit jaar een enorme toename is in diefstal van ski’s en snowboards. Vooral de vakantiegangers in luxe wintersportoorden zijn de dupe: hier worden vaak nieuwe en duurdere spullen gestolen. Apres-skigelegenheden en restaurants zijn erg populair om andermans eigendommen toe te eigenen. Wat kunt u doen om diefstal te voorkomen? De reisverzekeraar geeft een aantal tips zodat u onbezorgd kunt genieten van hun wintersportvakantie.   

Tip 1: Huur een kluisje

Wanneer de mogelijkheid er is: huur dan een kluis.

Tip 2: Zet uw spullen op slot

Wanneer u uw wintersportspullen op slot zet, is de kans klein dat iemand deze probeert te stelen. De meeste sloten hebben een staalkabel om diefstal te voorkomen.

Tip 3: Gebruik een anti-diefstal tracking device

Er zijn veel apparaten op de markt die door middel van GPS of Bluetooth uw spullen beveiligen tegen diefstal. NeverLose is een voorbeeld van een apparaatje dat dieven wegjaagt op het moment dat zij uw spullen proberen te stelen.

Tip 4: Combineer uw wintersportspullen met die van iemand anders

Wanneer u uw wintersportmateriaal combineert met die van iemand anders, is diefstal hiervan een stuk minder interessant. Verwissel bijvoorbeeld één van uw ski’s met die van een ander. Eén ski is namelijk niet snel door te verkopen. Voor snowboards gaat deze tip helaas niet op.

Tip 5: Wintersport- en bagagedekking in uw verzekering

Met de wintersportdekking op uw reisverzekering is schade als gevolg van wintersport gedekt. Denk ook aan de dekking voor uw bagage. Hiermee is diefstal – mits er alles aan gedaan is om diefstal te voorkomen – verzekerd.

Offerte reisverzekering aanvragen