Helft oudere werknemers onvoldoende pensioenbewust

Helft oudere werknemers onvoldoende pensioenbewust

Maandag 28 mei 2018

Helft oudere werknemers onvoldoende pensioenbewust

Maar liefst 51% van de werkende vijftigplussers is onbekend met de hoogte van zijn of haar pensioenuitkering wanneer ze vandaag zouden stoppen met werken. Ook zegt 28% van hen niet bezig te zijn met hun naderende pensioen. Ze vinden het iets voor later. Dit zijn resultaten uit onderzoek onder 1.035 werkende Nederlanders naar pensioenen. Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Omniplan.

Tweederde Nederlanders weet niet hoeveel pensioen ze later krijgen

Overigens blijkt uit het onderzoek dat vijftigplussers niet de enige leeftijdsgroep is met weinig inzicht in het pensioen. Zo zegt maar liefst tweederde van alle ondervraagde Nederlanders niet op de hoogte te zijn van wat er per maand wordt uitgekeerd, wanneer ze nog vandaag zouden besluiten te stoppen met werken. Ook zegt 62% dat zij niet weten wat de gevolgen zijn voor nabestaanden, wanneer ze morgen zouden komen te overlijden.

10 redenen om uw pensioenopbouw tegen het licht te houden

Ons advies is simpel: kijk eens kritisch naar uw pensioenopbouw. Het zou immers zonde zijn als u er later achter komt dat u de kans hebt laten liggen om noodzakelijke wijzigingen door te voeren. Een paar tips en adviezen om mee te beginnen:

  • mijnpensioenoverzicht.nl biedt een schat aan informatie over uw pensioenopbouw. Vragen die u met deze informatie kunt beantwoorden: Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd? Wat is mijn te bereiken pensioen? Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
  • Van uw pensioenuitvoerder krijgt u jaarlijks een UPO (Uniform PensioenOverzicht) met de belangrijkst informatie over uw huidige pensioenregeling. Zo krijgt u meer inzicht in wat u nu opbouwt.
  • VMD Koster kan voor u een pensioenverkenning en persoonlijke berekening maken aan de hand van uw UPO en mijnpensioenoverzicht.nl. Dan krijgt u helemaal een helder beeld!