Geen idee van totale waarde mobiele elektronica

Geen idee van totale waarde mobiele elektronica

Dinsdag 7 juli 2020

Geen idee van totale waarde mobiele elektronica

De waarde van de mobiele elektronica die Nederlanders bezitten is vaak veel hoger dan zij zelf denken. 54% denkt voor € 500 tot € 3000 aan deze apparaten in huis te hebben, maar deze zijn in werkelijkheid meer waard. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van verzekeraar Nationale-Nederlanden.

Meer dan tien draagbare apparaten per huishouden

Met mobiele elektronica bedoelen we onder andere smartphones, tablets, laptops, smartwatches en headsets. Deze mobiele elektronica vind je in bijna ieder huishouden terug. In totaal gaat het gemiddeld om 11,7 draagbare apparaten per Nederlands huishouden. Bij gezinnen met meerdere kinderen ligt het aantal draagbare apparaten in huis gemiddeld op zelfs 15,2.

Mobiele elektronica buiten de deur

Vijf op de tien Nederlanders nemen dagelijks voor een hoge waarde van € 500 tot € 3000 aan draagbare apparaten mee naar buiten. Het gaat dan logischerwijs vooral om smartphones. Op vakantie gaat de tablet ook meestal mee. Zeker bij gezinnen met meerdere kinderen. 63% van deze groep neemt deze mee op reis.

Hoe zijn mobiele elektronica verzekerd?

Binnenshuis zijn apparaten (tot een bepaald bedrag) meeverzekerd op de inboedelverzekering tegen schade door diefstal of brand. Schade door vallen of stoten is niet standaard meeverzekerd. Buitenshuis is er standaard geen dekking, ongeacht de oorzaak. Bij sommige verzekeraars is het daarom mogelijk een mobiele elektronicaverzekering af te sluiten, vaak als aanvulling op de inboedelverzekering. Er is dan ook buiten de woning dekking. Voor de mobiele elektronicaverzekering geldt een toeslag op de premie.

Advies over verzekeren mobiele elektronica

Wilt u weten of uw mobiele elektronica verzekerd is op uw huidige polis? Neem contact met ons op door hieronder uw gegevens achter te laten of bel 0172 611 116. Onze particuliere adviseurs helpen u graag.