Fusie van banken en het Depostiegarantiestelstel

Fusie van banken en het Depostiegarantiestelstel

Maandag 20 mei 2019

Fusie van banken en het Depostiegarantiestelstel

Het Depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de rekeninghouders van een bank. Als een bank failliet gaat, garandeert het banktegoeden (deposito’s) tot maximaal € 100.000. Alle banken met een Nederlandse bankvergunning vallen onder het DGS. Maar wat gebeurt er wanneer twee banken waar u een rekening heeft samen gaan?

De maximale dekking per bank

Het Depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van € 100.000 per rekeninghouder per bank. Dit is ongeacht het aantal rekeningen dat de rekeninghouder heeft. Een bank kan onder meerdere handelsnamen diensten verlenen. Maar de garantieregeling geldt per bank, dus niet per handelsnaam. Heeft u een rekening bij twee ondernemingen die horen bij dezelfde bank? Dan krijgt u bij een faillissement maximaal € 100.000 vergoed voor het saldo op beide rekeningen.

Delta Lloyd Bank en Nationale-Nederlanden Bank

Delta Lloyd Bank heeft na de overname door Nationale-Nederlanden geen eigen bankvergunning meer. Heeft u rekeningen bij zowel Delta Lloyd Bank, Ohra Bank als Nationale-Nederlanden Bank, dan geldt voor het saldo samen bij deze banken de maximale vergoeding € 100.000.

Welke producten vallen onder het DGS?

De volgende producten vallen onder het DGS:

  • Betaalrekeningen
  • Spaarrekeningen, waaronder lijfrenterekeningen
  • Termijndeposito’s

Beleggingsrekeningen vallen niet onder het depositogarantiestelsel.