Eigenaarsbelang en huurdersbelang meeverzekeren

Eigenaarsbelang en huurdersbelang meeverzekeren

Woensdag 7 februari 2024

Eigenaarsbelang en huurdersbelang: meeverzekeren op de inboedelverzekering?

Woon je in een huurwoning of in een koopappartement? Dan leggen we je graag uit waarom eigenaarsbelang en huurdersbelang belangrijke begrippen zijn voor jouw woonverzekeringen.

Verbeteringen aan je woning meeverzekeren

Extra luxe die je zelf hebt aangebracht is vaak niet voldoende verzekerd via de opstalverzekering van de VvE of verhuurder. Ook vallen ze niet altijd jouw eigen inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of badkamer. Of verbeteringen om de woning te verduurzamen, zoals zonnepanelen. Ook vloeren (met uitzondering van tapijt en vinyl) vallen niet onder de inboedelverzekering.

De standaard opstalverzekering van de VvE of de verhuurder biedt meestal onvoldoende dekking voor deze uitbreidingen. De op eigen kosten aangebrachte verbeteringen van de woning zijn wel verzekerd met de dekking eigenaarsbelang of huurdersbelang.

Meer informatie: wat hoort bij inboedel en wat hoort bij opstal

Voor wie is de dekking eigenaarsbelang of huurdersbelang?

  • Het is alleen mogelijk om de dekking eigenaarsbelang af te sluiten als je eigenaar bent van een appartement. Het gaat om een aanvullende dekking op de inboedelverzekering.
  • Huurdersbelang is voor mensen met een huurwoning. Ook deze dekking hoort bij de inboedelverzekering.

Dekking eigenaarsbelang en huurdersbelang op de inboedelverzekering

Het verschilt per inboedelverzekering of en voor welk bedrag eigenaarsbelang en huurdersbelang zijn meeverzekerd. Soms is er een standaarddekking tot een maximaal bedrag. De dekking kan, bij de meeste verzekeraars, gelukkig ook toegevoegd en uitgebreid worden. Onze adviseurs helpen je hierbij.

Persoonlijk advies

Bel 0172 611 116 voor persoonlijk advies. Je kan ook je vraag stellen via deze website. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met je op.

Vraag stellen