Dieven gaan vaak voor keyless entry auto's

Dieven gaan vaak voor keyless entry auto's

Dinsdag 26 januari 2021

Dieven gaan vaak voor keyless entry auto's

Keyless entry auto’s, die starten zonder autosleutel, hebben twee keer zoveel kans om gestolen te worden. Dit komt doordat dieven steeds slimmer worden in het starten van deze auto’s.  Een beschermhoesje die het signaal van de sleutel blokkeert is heel verstandig. Zonder zo’n hoesje is het belangrijk om autosleutels op minimaal zes meter van de voordeur te bewaren. Anders kunnen dieven het signaal van de sleutel opvangen en kopiëren.

Kleine daling autodiefstallen

In 2020 waren mensen meer dan ooit thuis. De auto stond vaak stil voor de deur. Desondanks vonden er in vorig jaar nog steeds duizenden autodiefstallen plaats. Vergeleken met 2019 was er een daling van 5%. Dit blijkt uit de AutodiefstalBarometer.

Top 10 meest gestolen auto’s 2020

In heel het land zijn veelvoorkomende modellen als de Volkswagen Golf en Polo en de Fiat 500 in trek bij autodieven. Opvallend is dat er met de twee Toyota’s, de Renault Captur en de Mazda CX-5 vier SUV’s de top 10 in zijn gekomen.

  1. Volkswagen GOLF
  2. Volkswagen POLO
  3. Fiat 500
  4. Renault CLIO
  5. Toyota RAV4
  6. Bmw 3-SERIE
  7. Renault CAPTUR
  8. Toyota C-HR
  9. Ford FOCUS
  10. Mazda CX-5

Tegen diefstal verzekeren met de juiste autoverzekering

Welke verzekering past het beste bij u en uw auto? De adviseurs van VMD Koster helpen u met het beantwoorden van deze vraag. We zorgen natuurlijk voor de scherpste premie, maar letten ook op een goede dekking en heldere voorwaarden. Bel voor advies met 0172 611 116 of vul het offerteformulier voor de autoverzekering in.

Offerte autoverzekering