De noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering

De noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 26 augustus 2016

De noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren: u beschadigt spullen van een ander. Of iemand is door uw schuld gewond geraakt. De kosten van deze schade kunnen hoog oplopen. Daarom is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De verzekering is voor de meeste mensen onmisbaar, toch is hij niet verplicht.

Wat is gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering?

Met de aansprakelijkheidsverzekering zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid voor materiële schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Met deze verzekering beschermt u zich tegen financiële problemen naar aanleiding van door u veroorzaakte schade. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering.

Letselschade en materiële schade

Letselschade is schade aan mensen en hun gezondheid. Ook de gevolgen van letselschade vallen hieronder, zoals langdurig verlies van inkomen doordat iemand niet kan werken door het ongeluk. Materiële schade is schade aan of verlies van spullen. Denk aan schade aan kleding, een huis of een fiets. Ook de gevolgen van materiële schade vallen hieronder, zoals de huurkosten van een vervangende auto.

Niet voor alle situaties

Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets. Dit geldt ook voor aansprakelijkheid voor schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werk. Hiervoor kan een andere verzekering worden afgesloten.