Collectieve AOV beschermt continuïteit onderneming

Collectieve AOV beschermt continuïteit onderneming

Woensdag 21 april 2021

Collectieve AOV beschermt inkomen eigenaren én continuïteit onderneming

Is de continuïteit van uw onderneming goed beschermd? Ook bij arbeidsongeschiktheid van één van de eigenaren? Een collectieve AOV is hiervoor een uitstekende oplossing. Hiermee hoeft niet iedere eigenaar zelf een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) af te sluiten.

Hoe werkt de collectieve AOV?

  • Voor iedere partner is het premiepercentage gelijk.
  • Iedereen bepaalt zelf het verzekerde bedrag.
  • De onderneming betaalt de premie en heeft het proces onder controle.
  • Net als bij de individuele AOV is de premie aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Advies over het arbeidsongeschiktheidsrisico en risicomanagement

Arbeidsongeschiktheid is een onderwerp waar ondernemers liever niet over nadenken. Maar het is een belangrijk onderdeel van risicomanagement. Heeft u bijvoorbeeld afspraken gemaakt over het aandeel van de arbeidsongeschikte partner als hij of zij voor lange tijd (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is? Zowel privé als zakelijk moet het goed geregeld zijn. Wij denken graag met u mee.

Advies van VMD Koster

Persoonlijke aandacht, deskundig en onafhankelijk advies én u zoveel mogelijk gemak bieden. Daar staan we voor. Mijn collega’s en ik kennen uw situatie en weten wat er speelt in uw sector. Zo voorzien we u van advies wanneer u dat nodig heeft en bieden we helder inzicht in pensioenen, risicobeheer en bedrijfsverzekeringen. Wilt u persoonlijk advies? Bel 0172 611 116, stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Stel uw vraag over de collectieve AOV