Checklist oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Checklist oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Donderdag 4 oktober 2018

Checklist oversluiten overlijdensrisicoverzekering

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Bij de meeste verzekeraars gelden deze lagere premies alleen voor nieuwe producten en niet voor de lopende verzekeringen. Het kan daarom voordelig zijn om uw bestaande overlijdensrisicoverzekering (ORV) aan te passen.

Contactformulier overlijdensrisicoverzekering

Checklist: waar moet u op letten bij oversluiten?

 1. Check de gezondheidseisen
  Bent u door uw gezondheid in de gelegenheid over te stappen of bestaat het risico dat u niet geaccepteerd wordt?
 2. Check de voorwaarden
  Zijn de voorwaarden van de nieuwe verzekering vergelijkbaar met die van uw huidige verzekering?
 3. Check de kosten
  Bij een overstap maakt u kosten voor advies, bemiddeling en afsluiten. Omdat adviseurs geen provisie meer ontvangen voor een ORV, zijn er vaak ook nazorgkosten voor het beheer en onderhoud van uw verzekering.
 4. Check de premie met een vergelijking van verschillende verzekeraars
  Als u wilt overstappen naar een verzekering met nieuwe tarieven, dan is het altijd goed om een vergelijking te (laten) maken bij verschillende verzekeraars. Een onafhankelijk adviseur kan hier natuurlijk uitstekend bij helpen.
 5. Check of de verzekering gekoppeld is aan uw hypotheek
  Als uw ORV gekoppeld is aan uw hypotheek, betekent dit meestal dat de ORV niet zomaar gewijzigd kan worden. Dit noemen we een verpande verzekering. Bij overlijden keert de ORV dan uit aan de hypotheekverstrekker zodat uw hypotheek (gedeeltelijk) afgelost kan worden.

Advies van VMD Koster

Wij adviseren u graag over of de premie van uw ORV omlaag kan. Voor het aanpassen van een bestaande ORV of het aanvragen van een nieuwe ORV hanteren wij een tarief van € 355,63. Bel 0172 611 116 of stuur een e-mail naar pensioen@vmdkoster.nl om in contact te komen met onze adviseurs.