Carrièreswitch naar verzekeringsadviseur

Carrièreswitch naar verzekeringsadviseur

Maandag 20 juni 2022

Maak jij net als Albert een carrièreswitch naar verzekeringsadviseur?

Wij zoeken versterking voor ons team particuliere adviseurs (dit is de vacature). Omdat je ons vak alleen uit mag voeren met de benodigde Wft-diploma’s, richtten wij ons bij vorige vacatures meestal op mensen die over deze diploma’s beschikken. Maar dankzij Albert van de Put kijken we nu verder. Hoe dat komt, legt hij zelf uit.

Ik ben Albert en ik ben 31 jaar oud. Bij VMD Koster ben ik sinds anderhalf jaar particulier adviseur. Wat deze functie voor mij zo leuk maakt? Dat ik met mensen omga en adviseer over onderwerpen die voor onze klanten veel verschil maken. Ik kan vervelende verrassingen voorkomen.

Hiervoor deed ik heel iets anders. Ik was afdelingshoofd in een grote sportzaak. Dit was leuk, maar ik zocht een andere uitdaging. Toen zag ik de vacature voor adviseur particulieren. Ondanks dat ik nog geen ervaring had met verzekeringen, waagde ik me er toch aan. Ik werd uitgenodigd op gesprek en er was meteen een klik.

Ik had ook andere opties, maar tijdens mijn sollicitatieperiode sprong VMD Koster eruit ten opzichte van andere potentiële nieuwe werkgevers. Dat kwam omdat mijn nieuwe leidinggevende benadrukte dat, omdat dit mijn eerste baan als  verzekeringsadviseur zou zijn, ik uitgebreid zou worden ingewerkt. En dit werd ook waargemaakt. Het inwerken vond ik zeer prettig. Mijn nieuwe collega’s namen (en nemen nog steeds) altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden zodat ik dit vak verder onder de knie krijg.

Iedereen die eraan denkt om een carrièreswitch te maken naar de verzekeringsbranche kan ik dit absoluut aanbevelen. Deze branche heeft wellicht een ietwat saaie reputatie, maar dit is echt onterecht. Het is juist veelomvattend en divers werk. Het geeft voldoening om de vertaalslag te maken van de verzekeringsproducten met verschillende voorwaarden naar de klant en zijn persoonlijke situatie.  Bovendien zijn er veel doorgroeimogelijkheden als je je leergierig opstelt en gemotiveerd bent!

Wil je ook deze stap maken? Stuur dan jouw sollicitatie naar directie@vmdkoster.nl. Als je eerst meer informatie wilt, kan je contact opnemen met Albert via 0172 611 116.

Maak kennis met Albert

  • Albert van de Put, 31 jaar
  • Woont in Lisse, werkt in Alphen aan den Rijn
  • Werkt vanaf september 2020 bij VMD Koster als adviseur particulieren
  • Meer weten over zijn werk? Bel 0172 611 116 of benader Albert via LinkedIn.

Waarom koos VMD Koster voor Albert?
José van Leeuwen is teamleider van de adviseurs voor particulieren. José legt uit waarom VMD Koster heel blij is dat Albert deze stap heeft gezet:  “Het is leuk om een jonge, leergierige, collega er in het team bij te krijgen. De ervaring die Albert heeft opgedaan bij zijn vorige werkgever is veel nuttiger dan het in eerste oogopslag lijkt. Zijn enthousiasme om onze klanten goed te willen adviseren zorgt ervoor dat Albert al snel in staat was zelfstandig met onze klanten aan de slag te gaan.”

  Naar onze vacatures