Bouwverzekering voor particulieren

Bouwverzekering voor particulieren

Bouwverzekering voor particulieren

De bouwverzekering is een verzekering voor particuliere bouwwerkzaamheden. Het plaatsen van een aanbouw, een serre of dakkapel en het vervangen van de keuken of badkamer; deze klussen gaan gepaard met risico's.

Stelt u zich eens voor dat bij het plaatsen van een keuken het dure natuurstenen aanrechtblad breekt. Ook kan er bij het aansluiten van een CV-ketel waterschade aan de parketvloer ontstaan en kunnen heiwerkzaamheden voor een aanbouw scheuren in de muren van de eigen woning veroorzaken. Voor deze en andere schadegevallen biedt de bouwverzekering een uitgebreide dekking.

Bouwverzekering is aanvulling op opstalverzekering

De bouwverzekering biedt u extra zekerheid omdat dekking bij verbouwingen beperkt is op de opstalverzekering. Zo is bij de bouwverzekering primair schade aan het bouwwerk verzekerd, zoals de woning in aanbouw, de aan te bouwen serre of dakkapel of de extra verdieping op de woning. Daarbij kan het gaan om schade als gevolg van brand, storm, diefstal, vandalisme, waterschade, eigen gebrek van bouwmaterialen of uitvoeringsfouten door de particulier of een aannemer.

Aansprakelijkheid ook meeverzekerd

Behalve schade aan het bouwwerk zelf is ook schade gedekt aan de bestaande eigendommen en aansprakelijkheid verzekerd (bijvoorbeeld schade aan de woning van de buren). En schakelt u een aannemer zoals een keukeninstallateur of een vloerenlegger in dan bent u niet meer afhankelijk van de verzekering van de aannemer of van de uitkomst van de schuldvraagdiscussie tussen aannemers en verzekeraars.