Bij gezinnen meeste kans op brandschade

Bij gezinnen meeste kans op brandschade

Woensdag 31 oktober 2018

Bij gezinnen meeste kans op brandschade

In heel Nederland hebben mensen vorig jaar minder te maken gehad met schade. Het aantal claims bij verzekeraars daalde met 7%. De kans op brand bij huishoudens met jonge kinderen is groter dan bij andere huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Hoe komt het dat er meer brandschade is bij gezinnen?

  • Allereerst hebben aanstekers en lucifers een grote aantrekkingskracht op kinderen. Verzekeraars merken uit schademeldingen dat met vuur spelen interessant blijft voor kinderen.
  • Ten tweede is de wasdroger vaak de aanstichter van brand. En deze draait bij gezinnen regelmatig op volle toeren. Het stof in het apparaat wordt daardoor ontvlambaar.
  • Ten derde is er bij gezinnen vaak speelgoed dat werkt op stroom, zoals hoverboards. Uit onderzoek blijkt dat die brand kunnen veroorzaken door het opladen van de accu. Zo'n hoverboard staat dan bijvoorbeeld in de garage op te laden, hierdoor valt het niet op als er brand ontstaat.

Brandpreventie in de keuken: tips van de brandweer

Ook bij gezinnen in de keuken kan snel brand ontstaan. De brandweer heeft op zijn website een reeks tips voor jonge ouders om brand zoveel mogelijk te voorkomen.