Bescherming tegen internetcriminelen

Bescherming tegen internetcriminelen

Woensdag 7 maart 2018

Bescherming tegen internetcriminelen

Als u de deur uitgaat, doet u automatisch de deur op slot. Maar dat doen we niet altijd met onze digitale deuren. Wist u dat slechts 53% van de Nederlanders weet hoe zij zich moeten beschermen tegen internetcriminelen? Het ministerie van Veiligheid en Justitie is een campagne gestart om Nederlanders te helpen zich beter te beschermen tegen internetcriminelen.

Met de nieuwe campagne wil het ministerie mensen helpen om zich beter te beschermen. Door een paar simpele tips op te volgen, maken we het internetcriminelen een stuk moeilijker! Alle informatie staat op de website veiliginternetten.nl. Een paar tips zetten we alvast op een rij.

Tip 1: Installeer updates direct

Updates bevatten namelijk vaak ook beveiligingsupdates waardoor je gegevens beter beschermd blijven. Installeer daarom altijd direct alle software- en app-updates op je computer, tablet en mobiele telefoon.

Tip 2: Leer foute links herkennen

Een nepmail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om jouw gegevens te ontfutselen. Als je een nepmail kunt herkennen, en niet op linkjes en bijlagen klikt, snij je internetcriminelen flink de pas af.

Tip 3: Maak regelmatig een back-up

Voorkom dat je allerlei bestanden op je computer kwijt bent omdat je computer bijvoorbeeld besmet raakt met een virus. En vergeet ook de bestanden op je mobiele telefoon en tablet niet.

Tip 4: Gebruik sterke wachtwoorden

Die zijn moeilijk te raden en moeilijk te kraken. En gebruik ook verschillende wachtwoorden voor meerdere accounts.