Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants, advocaten en notarissen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants, advocaten en notarissen

Woensdag 18 oktober 2017

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants, advocaten en notarissen

Als ondernemer loopt u het risico om aangesproken te worden op eventuele beroepsfouten. Zoals een verkeerd advies of het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie. Daarom is het verstandig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af te sluiten. Verzekeraar Nationale-Nederlanden stopt met het aanbieden van de BAV voor accountants, advocaten en notarissen. Dit is daarom een goed moment voor een analyse.

Wat gebeurt er met de BAV bij Nationale-Nederlanden?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen worden na 1 april 2018 niet meer verlengd door Nationale-Nederlanden. Verzekeringen die voor 1 april 2018 aflopen, worden nog voor 1 jaar doorgezet. Dat betekent dat klanten bij Nationale-Nederlanden sowieso in 2018 of begin 2019 op zoek moeten naar een nieuwe verzekering voor beroepsaansprakelijkheid.

Welke verzekeraar biedt voor u de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Voor accountants, advocaten en notarissen is de BAV een onmisbare verzekering. Wij kunnen daarom een voorstel voor een passend alternatief geven. Wij maken daarvoor een analyse bij de verschillende verzekeraars die een BAV aanbieden voor deze beroepsgroepen.

Wat is verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

U bent verzekerd als door u of uw medewerker een fout is gemaakt of een verkeerd advies is gegeven en uw bedrijf wordt daarvoor aansprakelijk gesteld door uw opdrachtgever. De BAV dekt de zuivere vermogensschade, oftewel de financiële schade.

Heeft u een vraag over beroepsaansprakelijkheid?

Wilt u meer weten over uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een andere verzekering? U kunt altijd bellen of mailen met mij onze risicomanagers en adviseurs. Wij adviseren u graag.

Offerte aanvragen voor de BAV